[print_link]

In de zomer eten wij nog meer salades dan normaal. Onze salades zijn vrij afwisselend, dus vond ik het wel tijd om weer eens een te plaatsen. Dit is een falafelsalade. Iets meer werk om te maken dan een normale salade, maar dit kun je zelfs als maaltijdsalade eten. Ik gebruik in dit recept falafel om af te bakken. Wil je zelf falafel maken dan vind je hier het recept voor homemade Sudanese falafel.

Wat heb je nodig voor 2 personen: 

  • 250 gram falafel om zelf af te bakken, kun je halen bij Arabische toko’s
  • Pot fetakaas met olijven en kruiden van de Aldi
  • Komijn
  • Zeezout
  • 2 flinke tomaten
  • kleine ui
  • frituur of olie om in te frituren
Hoe maak je het:
Als eerste ga je de falafel frituren. Heb je falafel uit de diepvries gekocht, negeer dan de verpakking die zegt dat je ze bevroren in de frituur moet doen en laat ze eerst ontdooien. Falafel moet je namelijk goed aandrukken om te voorkomen dat je falafelsoep in je olie krijgt.
Wij ontdooien ze, maken er balletjes van met schone vochtige handen en drukken die half plat om de gewenste vorm te krijgen. Bakken doe je in een frituur of pan met olie, zodra ze bruin worden zijn ze klaar. Doe de frituur niet hoger dan 180 graden, anders heb je een verbrande buitenkant en rauwe binnenkant.
Laat de falafel heel goed uitlekken op keukenpapier, vettige falafel smaakt niet lekker en is ook niet gezond. Laat de falafel wat afkoelen.

Ondertussen snij je de ui in fijne stukjes en de tomaat in wat grote stukjes en doe deze in een kom of bord.

Breek je falafel in kleinere stukjes en doe ze bij de tomaat en uit. Schep wat lepels feta met olijven en kruiden eroverheen. Wij houden van olie die erbij zit en gebruiken die ook.

Op smaak brengen met komijn en zeezout.

Eet smakelijk! Bil hana wa shiffa! Bon appetit!