Colorfull MaaltijdsaladeVan de week had ik weer even 4 generaties in huis. Mijn moeder en haar moeder waren op bezoek voor de wekelijkse computerles voor mijn oma.

Mijn moeder is lekker gezond aan het eten in het kader van een healthy lifestyle en ik had haar gevraagd of een maaltijdsalade haar wat leek. Daar zei ze geen nee tegen. Mijn ervaring met gezond willen blijven eten is dat je ook aandacht moet besteden aan hoe je eten er uit ziet. Gezond eten betekent niet dat je niet lekker en vooral goed uitziend eten kan eten. Ik maakte voor haar deze Colorfull maaltijdsalade.

Wat heb je nodig

 • 5 blaadjes sla
 • 1 halve rode ui
 • 1 zoete puntpaprika
 • 1/2 rijpe avocado
 • 6 cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
 • 2 zachtgekookte eitjes
 • 2 plakken gerookte zalm
 • 4 griekse olijven met pit
 • 1/2 limoen
 • zeezout
 • zwarte peper uit de molen
 • Sudanese sesamolie (ongebrand! niet die donkere aziatische) of extra vergine olijfolie

Colorfull Maaltijdsalade-4

Bereiding

Kook als eerste je eitjes zacht. Eitjes in een klein pannetje met wat zout onder water zetten en aan de kook brengen. Zout helpt makkelijker pellen straks. Zodra het water kookt zet je het vuur zachter en kook ze nog 4(!) minuten. Daarna direct van het vuur, kokende water afgieten en koud water bij de eitjes gieten (ik doe het soms twee keer) zodat het kookproces stopt. Ik tik nu ook al een barst in de eierschil. Dan komt de schil makkelijk los door het water wat zich tussen het eiwit en de schil perst.

Was de puntpaprika, sla en tomaatjes. Snijd de puntpaprika en de tomaatjes doormidden. Verwijder bij de puntpaprika de zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Snijd ook de sla in reepjes.

Als je er nog een pit in de avocado hebt zitten steek je daar een vork in en dan kun je hem er zo uit wippen. Schep met een lepel je halve avocado leeg. Snijd hem in lange repen.

Snijd ook de gerookte zalm in lange repen. Als laatste snijd je de rode ui in dunne halve maantjes.

Colorfull Maaltijdsalade-2

Leg nu je ingrediënten in de volgorde van het lijstje op het bord. Netjes verdelen. Afmaken door de limoen erover uit te persen en op smaak te brengen met zeezout, zwarte peper uit de molen en de sesamolie.

Eet smakelijk!