Een nieuwe rubriek op Waymadi.nl! Vanaf deze week zul je op de regelmatig een ‘Waymadi Flashback’ online zien verschijnen. Dit zijn artikelen die geüpdate zijn en vaak voorzien van betere foto’s en vertaald naar het Engels.
Vis op Portugese wijze
Wie mijn blog al een tijdje volgt weet dat ik van moederskant van Antiliaanse en Portugese afkomst ben. En een Antilliaanse oma die Portugees kan koken leert je lekkere recepten!
Een aantal jaren terug aten W. en ik bij oma en had ze een heerlijk gerecht gemaakt met kabeljauw in een heerlijk sausje met paprika, rijst en bakabana. Kabeljauw aten wij vroeger weinig omdat het prijzig is dus kozen we vaak voor panga. Inmiddels weten we dat panga geen gezonde vis is en heeft kabeljauw onze voorkeur.
Ingrediënten
- 750 gram (ontdooide) kabeljauw
- 2 limoen of 1 citroen
- olijfolie
- klontje boter
- blikje geconcentreerde tomatenpuree
- 1 rode of groene paprika in dunne ringen gesneden en ontdaan van de zaadjes en witte hart
- 1 blokje visbouillon opgelost in 500 ml warm water
- 1 ui in dunne ringen
- 5 tenen geperste knoflook
- klein bosje verse peterselie, fijngehakt
Bereiding
Neem je vis en laat deze een uurtje marineren in de limoen of citroensap. Gooi het sap daarna niet weg!
Bak je de filets even om en om aan in een combinatie van wat olijfolie en boter, bak ze niet helemaal gaar.
Fruit in het bakvet van de vis de ui en knoflook met de repen paprika voor een paar minuten.
Meng de visbouillon met de tomatenpuree en warm water. Voeg dit mengsel toe aan de gebakken uien en paprika’s. Voeg nu ook de aangebakken vis toe en laat dit op zacht vuur nog minimaal een half uur pruttelen.
Voeg net voor je de pan van het vuur gaat halen de gehakte peterselie toe en roer alles voorzichtig door. Je wil niet dat je vis kapot gaat.
Serveer de Vis op Portugese wijze met bloemkoolrijst.
Dit is serieus een van m'n lievelingsgerechten! Wel met kabeljauw, hoor!
Kabeljauw is echt het lekkerste, maar wel erg duur :(
ik klik op de foto but noting happens :(
Ziet er wel goed uit al heb ik hier nog nooit bakbananen gezien. Als panga pagasiusfilet is dan maak ik die soms met tomaat en uit en champignons en een goei scheut visboullion gewoon in ovenschaal de oven in dumpen :D
My recent post Tandpijn
Ziet er heerlijk uit! Ik maak regelmatig panga uit de oven, met wat peper en citroen.
My recent post De Orka, Tillikum.
Slim om kabeljauw te vervangen door panga. Ziet er erg lekker uit!
My recent post Metal Puppet
Ziet er lekker uit :D – kan nog niet op t plaatje klikken..
Ik eet best vaak panga, makkelijk uit zo'n hersluitbare diepvries zak :D
My recent post Leopard nails
Oeh, lekker.
Waarom krijg ik altijd honger van jou?
Stop daarmeeeee! :P
My recent post Update vanuit Limburg.
Ik was inderdaad vergeten de link in de foto op te slaan haha. Het werkt nu ;)
Nog nooit Panga gekookt!
Ziet er heerlijk uit…yummie
My recent post Winactie Eyeko (superblij 4)
Ik ben meer van de gekookte aardappels, haha! Ik heb je getagd. :)
Gekookte aardappels eten wij ook best vaak, de laatste tijd alleen niet echt haha, maar die zijn ook heerlijk :D
Ehm, waar heb je me voor getagged? Ik kan het niet terugvinden op je site?
:D Dit at ik van de week haha! Zo grappig dat je het nu ook hier post.. ik ken ondertussen het recept al uit m'n hoofd
Dat ziet er lekker uit!!
My recent post Tag: Ten things that make me happy :)
Ik ken het niet en kook echt nooit met panga, maar het ziet er wel erg smakelijk uit!
My recent post Tag: Happy Ten!
Dit ziet er heerlijk uit. Ik vroeg me altijd al af wat ik nou moest met pangafilet.
My recent post Magnetic nagel producten
hmm, dat ziet er echt heerlijk uit!
Als ik op de foto klik gebeurd er niets? Ik ben zo gek op visgerechten…ik heb nu watertanden :)
Hmm een broken link dus, ik zal het even fixen ;) thx!
Ik gebruik nooit pangafilet. Maar zal het een keer uitproberen met een andere vis, ziet er heerlijk uit
Dit is ook heerlijk met kabeljauw :D
dat ziet er erg lekker uit!
Dit lijkt me erg lekker!
Ik dacht al, ik ken dit recept toch mwuahah. Maar dit recept is hier nog altijd een groot succes!
Oh, dit ga ik echt een xtje proberen. Ziet er heeeeeeeerlijk uit!
Het ziet er weer heerlijk uit Madelon, we houden van vis! Ga het zeker een keer maken.
ziet er heerlijk uit!
Oh lijkt me echt superlekker!
Heerlijk!
Welke koolhydraatarme rijst gebruik jij zus ? Heb namelijk begrepen dat rijst ook een dikmaker is vol koolhydraten :-( Ik als rijsteter kan moeilijk zonder heb al 2 weken geen rijst gezien haha :P
Rijst is niet kha :) je kan bloemkoolrijst gebruiken