arepa reina pepiada

Arepa

Arepa is erg populair in een aantal Zuid-Amerikaanse landen en natuurlijk in de ABC eilanden. Dit gerecht is gemaakt van maismeel en erg makkelijk. Het is geschikt om op elk moment van de dag te eten afhankelijk van de vulling.

Mijn favoriet is arepa con queso (arepa gevuld met kaas). Het recept wat ik vandaag graag met je wil delen is makkelijk en heerlijk. Ik heb voor de bekende reina pepiada gekozen als vulling. De arepa wordt dan gevuld met een salade van avocado en kip. Deze combinatie is een van de favorieten en best gegeten arepa in Venezuela.

Elke latina weet dat je arepa het beste maakt van maismeel van het merk P.A.N. maar als je hier niet aan kan komen zoek dan naar zo fijn mogelijk gemalen maismeel dat gebruikt wordt voor polenta. P.A.N. is voorgekookt wat het zeer makkelijk in bereiding maakt.

Ingredienten arepa

 • 2 cups hariña P.A.N (of geel fijn maismeel voor polenta)
 • 2,5 cups lauwwarm water
 • 2 eetlepels boter
 • 1/4 theelepel zout
 • Genoeg olie om te frituren

Ingredients Chicken salad

 • 400 gram kip (borst)
 • 1 blokje kippenbouillon
 • Mayonaise
 • 2 Avocado’s of guacamole
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • handje vers gehakt koriander
 • zout en zwarte peper naar smaak

Bereiding Arepa

arepa reina pepiada-4

Meng al de ingrediënten tot je een klei-achtige deeg hebt.

arepa reina pepiada-2

Maak ronde bolletjes die je plet en rond maakt in de vorm zoals op de foto.

arepa reina pepiada-7Frituur je arepa’s tot ze goudbruin zijn.

arepa reina pepiada-5

Bereiding Reina Pepiada

Kook de kip samen met het blokje kippenbouillon in water. Snijd de gare kip in kleine blokjes of pluk het in kleine stukjes en laat het afkoelen. Wil je de vulling later afmaken dan kun je het ook invriezen. Gebruik je verse avocado dan wij je deze nu in blokjes.

arepa reina pepiada-3

Meng in een kom de kip, mayonaise, ui, gesneden avocado of guacamole, geperste knoflook en koriander. Breng dit op smaak met zout en peper.

arepa reina pepiada-6

Snijd je arepa doormidden en vul deze met de reina pepdada.

Enjoy, Buen aprovecho, Bon a petit!

Xoxo tracy british quest