wedges-uit-de-airfryer1

Ik krijg regelmatig de vraag of ik niet eens mijn recepten wil filmen. Of vlogs opnemen. Nou, ik heb het heel lang uitgesteld voornamelijk door tijdgebrek en een overvolle Macbook die continue vast liep. Ook was de keuken in ons vorige huis echt ongeschikt, maar nu heb ik ruimte!

Ik had nog nooit met iMovie gewerkt dus dit was de eerste try out haha. Er valt nog genoeg te verbeteren, maar voor een eerste filmpje ben ik redelijk tevreden en iMovie is gelukkig erg gebruiksvriendelijk.

Ik hoop vanaf 2017 jullie dus vaker met (recept)filmpjes te kunnen verrassen! Sowieso heb ik wat leuke plannen voor 2017 voor Waymadi.nl waarvan ik hoop dat het gaat lukken om ze te verwezenlijken.

Wedges uit de Airfryer

Natuurlijk ga ik niet alleen filmpjes plaatsen, het recept moet ook gewoon uitgewerkt online staan. Recent kochten we een nieuwe keukenvriend. Een Airfryer. Pure liefde dat ding! Ik gebruik hem bijna dagelijks en dit recept voor Wedges uit de Airfryer is net zo makkelijk als het recept voor mijn Wedges uit de oven.

Wat heb je nodig

  • 1200 gr kruimige aardappel in wedges gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 volle theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel pul biber (chilivlokken)
  • 1 eetlepel zeezout
  • Airfryer
  • mengkom

Bereiding

Meng de wedges met alle kruiden en zout.

Stel de Airfryer in op 180 graden en verwarm hem voor. Ik liet mijn aardappels een beetje te lang staan voor ik ze ging afbakken dus in het filmpje zie je dat er wat vocht van de aardappelen is losgekomen. Niet erg overigens, het beïnvloed de smaak van de wedges niet. Ik moest alleen de opvangbak van de Airfryer extra poetsen haha.

wedges-uit-de-airfryer

Ik had 23/24 minuten nodig om de wedges af te bakken. Na een minuut of 15 heb ik de Airfryer even gepauzeerd en de wedges omgeschud. Wat eigenlijk standaard is bij alle aardappelproducten die in de Airfryer gaan om plakken te voorkomen.

Wij aten de wedges met fetakaas, olijven en een frisse avocadosalade.

Eet smakelijk!