Kip kerrie in roomsaus met champignons is wat wij maken als we weinig tijd hebben en wèl een echte maaltijd op tafel willen hebben. Onze kerrie kopen we bij de plaatselijke toko en is lekker pittig.

Wat heb je nodig

  • 500 gram kipfilet of kippendij
  • 300 gram champignons
  • 1 grote ui
  • klont roomboter
  • 1 volle eetlepel (pittige) kerrie
  • 1 volle theelepel komijn
  • Zwarte peper naar smaak
  • Zeezout naar smaak
  • 2 pakjes room van 200 ml per stuk naar keuze
  • Grote brede pan met deksel (bijvoorbeeld een Lodge)

Wij kiezen voor room zonder melk omdat we rekening moeten houden met een koemelkallergie. Er bestaan meerdere soorten plantaardige room van Alpro die in de grotere supermarkten te koop zijn. Je kan natuurlijk gewoon normale room gebruiken als je geen koemelkallergie hebt.

Bereiding

Snijd eerst je kip en champignons en ui. De kip doe ik meestal in reepjes en de champignons hak ik in grove stukken. De ui hak ik fijn. Daarna zet ik ook de rest van de ingrediënten klaar.

De ui wordt eerst geroerbakt in de gesmolten roomboter. Hij mag lekker aangebakken worden zodat hij een bruin kleurtje krijgt. Dat geeft extra smaak. Geef de ui dus even de tijd om lekker te kleuren.

Dan voeg je de stukjes kip toe. Het is de bedoeling dat je ze lekker dicht schroeit. Dan blijven ze lekker sappig. Blijf regelmatig roeren. Zodra de kip een kleurtje krijgt of bijna gaar lijkt kun je de kruiden toe gaan voegen.

De kerrie, komijn, zeezout en peper erbij geven echt al een geursensatie in je keuken! Goed roerbakken zodat de kruiden lekker in die kip trekken.

En voila, de gebakken stukjes kip. Ook heel lekker om zo te eten maar nu gaan we de saus maken.

De pakjes room mogen erbij. Roer alles daarna rustig om. De laatste restjes room krijg je uit het pakje door er een heel klein beetje heet water bij te doen, even te shaken en dan uit te gieten.

Breng de kip kerrie met saus aan de kook. Af en toe even roeren.

Voeg de champignons toe en roer alles goed door.

Nu ga je alles met deksel erop zachtjes aan de kook brengen en laten pruttelen. Het duurt ongeveer een kwartier tot twintig minuten voor de champignons zijn geslonken en alles goed gegaard is.

De kip kerrie in roomsaus is klaar! Mocht je nou denken ik wil dit vegetarisch maken. Stiekem is dit ook heel lekker als je een vleesvervanger gebruikt zoals tofu of Vega kipreepjes.

Kip kerrie eten wij met rijst of pasta en altijd een lekkere salade erbij. Op mijn foto zie je een simpele rucolasalade met olijven en tomaten. Andere salades zoals de avocadosalade passen hier ook perfect bij.

Eet smakelijk!