Sinds we een airfryer hebben ben ik er flink mee aan het experimenteren geweest. Het is echt een fijn ding, je kan er een review over verwachten deze zomer. Er staan al een paar Airfryer recepten op de blog.

Deze heerlijke kipdrums maken wij altijd wanneer we Fried Chicken Biryani maken, maar ook los zijn ze heerlijk om te eten. Crispy kip masala is echt lekker met rijst en avocadosalade.

Fried Chicken Biryani maken wij geïnspireerd door het recept van chef Vahrehvah, met wat aanpassingen. Het filmpje is duidelijker dan het geschreven recept, mocht je het eens willen proberen.

Wat heb je nodig

  • 1 kilo kipdrums
  • 1 volle eetlepel gember en knoflook pasta
  • 1 volle eetlepel garam masala
  • 1/2 eetlepel chilivlokken
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel zeezout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie (weglaten als je normaal gaat frituren)

Bereiding Airfryer

Meng de kip met alle andere ingrediënten om te marineren. Ik laat de minimaal een uur afgedekt staan. Wil je echt de volle smaak dan laat je de kip een nacht in de koelkast marineren.

Maak je Fried Chicken voor Biryani dan bak je kip niet helemaal gaar. Stop de Airfryer dan na 16 minuten op 180 graden. Om de kip helemaal te laten garen heb je circa 25 minuten nodig op 180 graden. Voor extra crispy kun je de laatste vijf minuten de temperatuur omhoog zetten naar 190 graden. Verwarm de Airfryer altijd voor, anders moet je drie minuten bovenop de baktijden tellen.

Bereiding frituur(pan)

Heb je geen airfryer? Natuurlijk kun je de kip masala gewoon in olie frituren. Hou er dan rekening mee dat je bij grote kipdrums zoals ik gebruik echt ongeveer 10 tot 12 minuten nodig hebt om de kip volledig te laten garen.

Zet het vuur van je olie dus niet te hoog en zorg dat je kip de ruimte heeft om te zwemmen in de olie. Bak je de kip voor biryani dan heb je ongeveer 8-9 minuten frituren nodig om ze driekwart te laten garen. Ze garen dan verder met de biryani en worden supermals.