Experimenteren met groenten is de uitdaging die koolhydraatarm eten mij geeft. Deze keer eens geen babaganoush of auberginesalade, ik wilde een totaal nieuwe smaak. Cajun kruiden zijn momenteel mijn favoriet in de keuken voor vis en vlees, maar ook op groenten zijn ze heerlijk. Bloemkoolroosjes gebakken in mijn gietijzeren Lodge in ghee (geklaarde boter) met cajunkruiden en knoflook is verslavend lekker kan ik je zeggen.

Cajun aubergine uit de oven is makkelijk te maken en kun je ook als vegetarisch hoofdgerecht eten. Hou er dan wel rekening mee dat je de hoeveelheid mag verdubbelen als je een grote eter bent. Dit recept is voor 1 persoon of geschikt als bijgerecht.

Wat heb je nodig

  • 2 grote aubergines
  • 2 tenen knoflook
  • 1 volle theelepel cajun kruiden
  • 1 theelepel zwarte peper uit de pepermolen
  • 1/2 theelepel chilipoeder of -vlokken
  • 8 eetlepels olijfolie
  • Fetakaas of Engelse Cheddar (echte, niet die chemische gele plakjes)
  • Pecan noten of andere kha nootjes
  • Verse koriander of peterselie

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Snijd ondertussen de aubergines allebei in vier dikke plakken. Leg ze op een stuk bakpapier op een ovenplaat. Snijd de plakken aubergine voorzichtig wat in zodat de smaken van de marinade er goed in kunnen trekken.

Pers de knoflook en maak een marinade met de cajun kruiden, zwarte peper, chili en olijfolie. Smeer met een keukenkwast alle plakken aubergine royaal in aan de bovenkant.

Bak de aubergine nu in 30 minuten gaar in de oven.

Haal de gebakken aubergines uit de oven en verdeel op elke plak wat kaas naar keuze en wat gehakte pecan nootjes. Vooraan zie je feta met pecan nootjes, achteraan Engelse cheddar. Niet die chemische gele plakjes halen, ga voor goede kwaliteit cheddar. De Lidl heeft tegenwoordig vaak aanbiedingen.

Doe de aubergines terug in de oven voor een minuut of 5 tot de kaas gesmolten is en verdeel daarna wat koriander of peterselie over de kaas.

Eet smakelijk! Cajun aubergines zijn zowel warm als koud lekker om te eten. Je kan ze gerust een dag in de koelkast bewaren maar langer is niet lekker.