“Mam dat zijn net boomstammen!” Z vond de geroosterde broccoli op deze manier maar wat interessant haha. Groenten roosteren vind ik een van de makkelijkste manieren om ze klaar te maken en vooral, heel erg smakelijk en snel klaar. Je kan dit recept ook met bloemkool klaarmaken.

Wat heb je nodig

  • 2 stronken broccoli, reken een hele per persoon
  • olijfolie
  • knoflookpoeder
  • zeezout
  • zwarte peper uit de molen

Variatietips

Dit is mijn basisrecept voor geroosterde groenten uit de oven. Je kan natuurlijk ook variëren met andere smaakcombinaties:

  • cajunkruiden en wat citroensap
  • een eetlepel kipkruiden in plaats van het zeezout, dit klinkt gek maar is echt lekker
  • een mix van verse knoflook, sojasaus (de zoute die je ook voor sushi gebruikt) en olijfolie
  • hou je van pittig dan kun je wat chilivlokken of chilipoeder over de broccoli strooien.

Bereiding

Zet je oven op 200 graden.

Snijd de harde achterkant van de stronken broccoli af. Snijd de broccoli daarna in lange stukken. Je snijdt de stronk er verder niet af, die kun je ook eten.

Leg alle broccoli boompjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi royaal met olijfolie, zeezout, peper en knoflookpoeder.

Rooster de broccoli daarna voor 30 minuten in de oven. Zodra je ziet dat ze mooie geroosterde plekken krijgen zijn ze klaar. Je krijgt hier lekkere crispy broccoli mee met een volle smaak, wat ik persoonlijk prefereer boven gekookt of gestoomd.

Heerlijk met Cajun kip kebabs of kippenbout uit de oven en kruidenboter.