Fluffy Kokosmeel pancakes

Sinds ik koolhydraatarm eet is voor mij de zoektocht naar de perfecte fluffy pancakes begonnen. Zonder aanwezige eismaak, lekker zacht en makkelijk te maken.

Ik eet er maximaal 3 als maaltijd omdat ze zo ontzettend vullen. Met dit recept zou je dus voor ongeveer drie maaltijden genoeg hebben.

Deze kokosmeel pancakes zijn zacht, fluffy en smaken heerlijk met een lichte kokossmaak. Dit is een basisrecept waar je zelf andere smaken aan toe kan voegen.

Ik gebruik een koolhydraatarme stroop bij deze pancakes. Sukrin Fibre Syrup Gold. Smaakt zoals gewone stroop maar dan koolhydraatarm.

Wat heb je nodig

Dit basisrecept maakt minimaal 9 kokosmeel pancakes.

Voedingswaarde per stuk 1,1 gr koolhydraten, 9 gr vet en 3,2 gr eiwit. Mijn kokosmeel komt van Pit-Pit.com.

  • 30 gram kokosmeel
  • 5 gram bakpoeder
  • 1/4 tl zeezout
  • 1 eetlepel Sukrin Gold (erythritol)
  • 3 large eieren
  • 1/2 tl vanille extract
  • 60 gram room
  • 60 gram gesmolten grasboter of kokosolie of ghee
  • Vetstof om in te bakken

(Variatie)tips

  • Rasp de schil van een halve citroen en voeg het toe aan het beslag.
  • Gebruik je een ander merk kokosmeel dan kan het zijn dat je beslag te dik is. Je kan dan extra room toevoegen.
  • 1 eetlepel cacao bij het beslag geeft je chocolade pancakes.
  • Maak de kokosmeel pancakes af met wat kha Sukrin Fibre Syrup en een beetje kokos.
  • Niet koolhydraatarm maar je kan de Sukrin vervangen door een eetlepel rietsuiker, dadelstroop of honing.

Bereiding

Meng het kokosmeel met het bakpoeder, zeezout en Sukrin. Neem een mengkom en mix de eieren met de gesmolten boter, vanille en room. Let op dat de gesmolten boter wat afgekoeld is zodat het ei niet gaart.

Meng nu met een garde het kokosmeel mengsel door de natte ingrediënten tot een glad beslag. Laat het een paar minuten staan. Het beslag zal een stuk dikker worden. Kokosmeel neemt veel vocht op.

Verhit je pan en bak in je vetstof naar keuze je kokosmeel pancakes. Ik gebruik een maatschepje voor 1/4cup voor elke kokosmeel pancake.

Bewaren kan luchtdicht in de koelkast. De kou maakt ze hard. Wanneer je ze opwarmt bijvoorbeeld in de magnetron worden ze weer zacht zoals als ze net gebakken zijn. Je kan ze ook invriezen in porties.

Eet smakelijk!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.