Sinds ik koolhydraatarm eet is voor mij de zoektocht naar de perfecte fluffy pancakes begonnen. Zonder aanwezige eismaak, lekker zacht en makkelijk te maken. Deze kokosmeel pancakes voldoen volledig aan deze eis. Ik eet er maximaal 3 als maaltijd omdat ze zo ontzettend vullen. Met dit recept zou je dus voor ongeveer drie maaltijden genoeg hebben. Het bewaren van deze pancakes doe je in de koelkast.

Kokosmeel pancakes

Deze kokosmeel pancakes zijn zacht, fluffy en smaken heerlijk met een lichte kokossmaak. Dit is een basisrecept waar je zelf andere smaken aan toe kan voegen. Experimenteer bijvoorbeeld eens met de andere Greensweet smaken die op de markt zijn, of eet ze met wat keto proof fruit.

Ook een lekkere toevoeging aan deze pancakes is cacao. Op deze manier kan je heerlijke chocolade pancakes maken. Perfect voor de echte chocolade addict die dit al bij het ontbijt kan waarderen. Door de kokos krijg je zo een beetje een Bounty idee. Of wat dacht je van wat geraspte citroen of sinaasappelschil. De smaak van citrusfruit past heel goed bij de zachte smaak van kokos.

Topping

Ik gebruik een koolhydraatarme stroop bij deze pancakes. Greensweet Syrup Gold. Smaakt zoals gewone stroop maar dan koolhydraatarm. Zelf vind ik dit de lekkerste smaak bij mijn kokosmeel pancakes, maar ben je meer team poedersuiker dan is dit ook bij Greensweet verkrijgbaar. Wil je meer weten over de producten van Greensweet dan kun je mijn review over dit fijne merk terug lezen.

Fluffy Kokosmeel Pancakes

Madelon
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Wereldkeuken
Porties 9

Ingrediënten
  

 • 30 gram kokosmeel
 • 5 gram bakpoeder
 • 1/4 tl zeezout
 • 1 eetlepel Greensweet Brown
 • 3 large eieren
 • 1/2 tl vanille extract
 • 60 gram room
 • 60 gram gesmolten grasboter of kokosolie of ghee
 • Vetstof om in te bakken

Instructies
 

 • Meng het kokosmeel met het bakpoeder, zeezout en Greensweet Brown. Neem een mengkom en mix de eieren met de gesmolten boter, vanille en room. Let op dat de gesmolten boter wat afgekoeld is zodat het ei niet gaart.
 • Meng nu met een garde het kokosmeel mengsel door de natte ingrediënten tot een glad beslag. Laat het een paar minuten staan. Het beslag zal een stuk dikker worden. Kokosmeel neemt veel vocht op.
 • Verhit je pan en bak in je vetstof naar keuze je kokosmeel pancakes. Ik gebruik een maatschepje voor 1/4cup voor elke kokosmeel pancake.
 • Maak de kokosmeel pancakes af met wat Greensweet Syrup Gold en een beetje kokos.

Notities

 • Rasp de schil van een halve citroen en voeg het toe aan het beslag.
 • Gebruik je een ander merk kokosmeel dan kan het zijn dat je beslag te dik is. Je kan dan extra room toevoegen. Die van mij komt van Pit-Pit
 • 1 eetlepel cacao bij het beslag geeft je chocolade pancakes.
Trefwoord Keto, Koolhydraatarm, Pancakes, Zoet