Dat mijn kleuter er met mijn portie gamba’s vandoor ging zegt voor mij genoeg over de ‘lekker waarde’ van dit bordje hihi. Ik at er een lijnzaadwrap bij en een portie broccoli soep. Heerlijk vullend en ook lekker bij kouder weer. Soms heb ik ontzettend zin in grote garnalen. Een ander heerlijk recept is dit recept voor gamba’s op de surinaamse manier.

De hoeveelheden in het recept zijn voor 1 persoon. Totale voedingswaarden: 320 kcal, 9 gr koolhydraten, 22,6 gr eiwit, 25,5 gr vet.

Wat heb je nodig

  • 15 gr ghee of grasboterboter
  • 150 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 jalapeño’s, in plakjes gesneden
  • 125 gr gamba’s (volledig ontdooid als je diepvries gebruikt en schoongemaakt!)
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 lente-ui, in ringetjes gesneden
  • zwarte peper en zeezout

Bereiding

Maak altijd eerst je garnalen schoon, snijd de darm er uit. Vaak is een klein kerfje met een mes voldoende om de darm eruit te halen.

Bak de jalapeño’s met de kerstomaatjes in de ghee voor een paar minuten tot de tomaatjes lekker zacht zijn. Dit duurt een minuut of vijf.

Nu voeg je de ontdooide gamba’s en lente-ui toe en royaal zwarte peper, zeezout en de geperste knoflook. Roerbakken tot de gamba’s klaar zijn. Ik doe dit op middel vuur dus ze zijn in 2 tot 3 minuten gaar en nog lekker sappig.

Tip: Deze heerlijke garnalen kun je ook gebruiken om in je soep te doen. Dan krijgt je soep plots een hele andere twist!