Mijn recept maakt een klein voorraadje grote kokosmeel wraps van 8 stuks. Je kan ze invriezen of voor maximaal een week in de koelkast luchtdicht bewaren.

Met het kokosmeel van PitPit kom ik met 8 kokosmeel wraps op 2,73 gram koolhydraten, 5 gram vetten en 3,4 gram eiwitten per stuk. Dit is zonder de vetstof waarin je de kokosmeel wraps bakt. Ik gebruik rustig een halve eetlepel ghee per kokosmeel wrap. Bereken voor jezelf de voedingswaarde wanneer je een andere soort kokosmeel gebruikt.

Wat heb je nodig

  • 130 gram kokosmeel
  • 20 gram psylliumhusk
  • 500 ml warm water
  • 1 volle tl bakpoeder
  • 20 gram olijfolie of kokosolie
  • 1 tl zeezout
  • ghee om in te bakken

Bereiding

Meng alle ingrediënten behalve het warme water. Die doe je er als laatste bij. Kneed je deegbal even goed door en laat dan staan voor ongeveer 10 minuten zodat al het vocht goed opgenomen wordt.

Ik maak bolletjes van 75 gram en rol die uit tussen 2 vellen bakpapier. Je krijgt dan een kokosmeel wrap van circa 15-18 cm doorsnede. Je kan met bolletjes van 50 gram kleine wraps maken van ongeveer 10 cm doorsnede.

Ik gebruik een Debuyer pannenkoekenpan zonder anti aanbaklaag dus ben royaal met de ghee. Mijn pan is nog aan het inbakken voor de natuurlijke anti aanbaklaag.

Laat ghee smelten en leg de uitgerolde kokosmeel wraps een voor een in de pan. Aan beide kanten bak je ze 2 tot 3 minuten tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Ze worden net zoals pannenkoeken aan de bovenkant droog, zo weet je dat de onderkant ook al praktisch goed gegaard is en je de kokosmeel wrap om kan draaien.

Herhaal tot je al je kokosmeel wraps hebt gebakken.

Laat ze afkoelen en verdeel ze in porties en bewaar luchtdicht in de koelkast of in de vriezer.

Eet smakelijk! Op de foto zie je de kokosmeel wraps gecombineerd met stukjes shish kofta, yoghurtsaus en mexicaanse salsa.

Zoek je meer koolhydraatarme wrap recepten dan kan ik je mijn 100% blonde lijnzaadwraps en lijnzaadwraps aanraden.