Hittegolf of niet, ik heb echt koffie nodig in de ochtend. Sinds ik ketogeen eet is dat wel zwarte koffie of koffie met een scheutje slagroom geworden want melk is niet ketogeen. Met de hitte van vorige week besloot ik keto ijskoffie te maken. De ijsklontjes waren hier niet aan te slepen in alle drankjes, een ijsblokjesmachine lijkt me echt ideaal in de zomer.

Deze mevrouw heeft niet echt geduld voor een cold brew dus het werd de snelle versie. Het geheim voor lekkere ijskoffie is veel ijsblokjes en sterke koffie. Ik gebruik een Nespresso machine om de koffie te maken. Als tip kan ik je nog meegeven om voor je ijs koffie de ijsblokjes te maken van afgekoelde koffie. Dit giet je in een ijsblokjes vorm en op deze manier wordt je koffie niet nat en waterig.

Cold brew ijskoffie

Wil je een cold brew ijskoffie proberen dan heb je (het liefst vers) gemalen koffiebonen nodig waar je water op kamertemperatuur op giet en laat staan voor minstens 12 uur. Dit aftreksel meng je dan naar gewenste sterkte met water en ijsblokjes. De beloning na die lange wachttijd? Je krijgt een zachtere maar rijke koffie smaak minus het bittertje wat koffie heeft door het hete water.

Keto ijskoffie

Hoe maak je nou een keto ijskoffie? Door je melk te vervangen door een volvette room. Zo krijg je niet alle melksuikers binnen die te veel koolhydraten geven. Om je koffie te zoeten kun je elk gewenst stevia product gebruiken, of probeer het ook eens met etrythritol. Van het merk Greensweet heb je ook een aantal lekkere smaken die je in je koffie kunt gebruiken om zo je keto ijskoffie weer eens in een ander jasje te steken. Ik heb een kortingscode, welke je kunt terug vinden in mijn review.

Keto Ijskoffie

Madelon
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Drinken
Keuken Wereldkeuken
Porties 1

Equipment

 • Koffiezetapparaat

Ingrediënten
  

 • 6-8 ijsblokjes
 • 400 ml koffie naar keuze
 • 25 ml 35% slagroom
 • Erythritol of stevia naar keuze

Instructies
 

 • Doe de ijsklontjes en slagroom in een groot glas en giet de koffie erop. Kies je ervoor om de slagroom op te kloppen voeg die dan als laatste toe.
 • Je kan ervoor kiezen om de koffie te maken en te laten afkoelen voor de koudste keto ijskoffie. Of rechtstreeks op de ijsklontjes te doen en goed te roeren.
 • Gebruik je stevia of erythritol dan merk ik dat de smaak er het beste uitkomt als je het toevoegt wanneer de koffie kouder is. Doe deze er dus als laatste bij en breng op smaak.
 • Genieten maar!

Notities

 • Klop de slagroom op voor luxe keto ijskoffie
 • Een snuf ceylon kaneel in je keto ijskoffie smaakt heerlijk
 • Maak een chocolade keto ijskoffie met Greensweet stevia druppels
 • Maak karamel keto ijskoffie met Greensweet Sweet Karamel
 • Maak zuivelvrije keto ijskoffie door kokosmelk of notenmelk te gebruiken
Trefwoord Ijskoffie, Keto, Keto drankje
Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.