De herfst is al volop begonnen met al deze regen en grijze dagen dus ik kreeg gelijk zin in keto pepernoten en keto speculaas haha. Van dit recept kun je beide maken maar omdat ik echt geen zin heb in kleine balletjes rollen die toch in mijn maag op een hoopje belanden maakte ik er een keto speculaas plaatkoek van. Lekker makkelijk en net zo lekker.

No ratings yet
Afdrukken Pin Laat een reactie achter
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Zoet
Wereldkeuken
Keto, Koolhydraatarm, Plaatkoek, Speculaas
15
Madelon

Keukentools

  • Oven
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Pannenlikker

Ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel
  • 2 medium eieren
  • 100 gram gesmolten grasboter
  • snuf fijn keltisch zeezout
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel ceylon kaneel
  • 75 gram Greensweet Brown
  • 1 theelepel xanthaangum
  • 15 amandelen

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 180 graden met boven- en onderwarmte.
  • Meng alle ingrediënten in een mengkom tot een bal koekdeeg. Het lijkt eerst vrij zacht maar na een paar minuten kun je er echt een bal van maken met een pannenlikker.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak een rechthoek van het deeg. Plet het met een pannenlikker tot het maximaal 4 mm dik is. Tijdens het bakken zal het dikker worden.
  • Verdeel de amandelen over de keto plaatkoek.
  • Bak de keto plaatkoek in 30 minuten af. Laat daarna volledig afkoelen. Direct uit de oven is de keto speculaas koek nog een beetje zacht. Na afkoelen is hij hard en crunchy. Snijd in stukken met een groot scherp mes (geen kartelmes). Bewaren in een luchtdicht afgesloten bakje.
  • Baksels met amandelmeel zijn de dag erna het lekkerste. De structuur komt heel dicht in de buurt van brosse plaatkoek. De xanthaangom is het geheim dus laat die niet weg!

Voedingswaarden

Kcal: 179 kcal | Koolhydraten: 2 g | Eiwitten: 6 g | Vetten: 17 g
Share the love! Heb jij dit recept geprobeerd?Tag Waymadi op je social media met @Waymadi of #Waymadifood!