
De herfst is al volop begonnen met al deze regen en grijze dagen dus ik kreeg gelijk zin in keto pepernoten en keto speculaas haha. Van dit recept kun je beide maken maar omdat ik echt geen zin heb in kleine balletjes rollen die toch in mijn maag op een hoopje belanden maakte ik er een keto speculaas plaatkoek van. Lekker makkelijk en net zo lekker.
Voedingswaarde keto speculaas
Dit is de voedingswaarde per stuk bij 15 grote stukken. Je kan er ook 30 kleine van snijden.
- 2 gram koolhydraten
- 6 gram eiwitten
- 17 gram vetten
- 179 kcal

Wat heb je nodig
- 250 gram amandelmeel
- 2 medium eieren
- 100 gram gesmolten grasboter
- snuf zeezout
- 10 gram speculaaskruiden
- 1/2 theelepel ceylon kaneel
- 75 gram Greensweet Brown
- 1 theelepel xanthaangum
- 15 amandelen
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden met boven- en onderwarmte.
Meng alle ingrediënten in een mengkom tot een bal koekdeeg. Het lijkt eerst vrij zacht maar na een paar minuten kun je er echt een bal van maken met een pannenlikker.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak een rechthoek van het deeg. Plet het met een pannenlikker tot het maximaal 4 mm dik is. Tijdens het bakken zal het dikker worden.
Verdeel de amandelen over de keto plaatkoek.

Bak de keto plaatkoek in 30 minuten af. Laat daarna volledig afkoelen. Direct uit de oven is de keto speculaas koek nog een beetje zacht. Na afkoelen is hij hard en crunchy. Snijd in stukken met een groot scherp mes (geen kartelmes). Bewaren in een luchtdicht afgesloten bakje.
Baksels met amandelmeel zijn de dag erna het lekkerste. De structuur komt heel dicht in de buurt van brosse plaatkoek. De xanthaangom is het geheim dus laat die niet weg!
Related posts
10 Comments
Geef een reactie Antwoord annuleren
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Groepscursus ‘Eet jezelf gezonder’
Nieuwsbrief
Coachings Reviews
-
Keto Coaching Starters: Whatsapp + Zoom
Waardering 5 uit 5door Kaoutar -
Keto Whatsapp Coaching (Niet voor starters)
Waardering 5 uit 5door Linda -
Keto Whatsapp Coaching (Niet voor starters)
Waardering 5 uit 5door Houria -
Keto Coaching Boost Call 60 minuten
Waardering 5 uit 5door Jorien
Hoi Madelon,
Hij lijkt mij heerlijk maar kan hem helaas niet pinnen op mijn Keto bord.
Groetjes Michaela
Hoi Michaela, als het goed is, heb ik dat nu opgelost! Groetjes Madelon
Beste Madelon,
Sinds vorige week heb ik me ingeschreven voor je nieuwsbrief.
Maar nu heb ik daar een probleem mee.
Als ik op de site iets aanklik, zoals nu de speculaas plaatkoek, krijg ik alleen een lege pagina.
Wel wordt me gevraagd om een reactie te geven.
Maar er is niets om een reactie op te geven.
Is dit normaal of doe ik iets niet goed.
Ik hoop dat je me kunt helpen.
Groetjes Annie
Hallo Annie! Wat leuk dat je een abonnement op de nieuwsbrief hebt genomen. Ik vermoed dat je de cookies in je browser even moet vernieuwen…Welke browser gebruik je? Groetjes Madelon
Graag de nieuwsbrief
Hoi Madelon
Ik krijg de speculaas niet knapperig.ik heb het recept precies gevolgd. Ze zijn wel heel lekker. Maar zou ze graag knapperig willen. Met vriendelijke groeten Ans
Hoi Ans, heb je al geprobeerd ze ietsje langer te bakken? Elke oven is anders. Het kan zijn dat ze ietsje langer nodig hebben. Groetjes Madelon
dag Madelon,
waar kan ik de xanthaangum krijgen?
Groet, Anna
Bedankt voor je recept! Zou het ook kunnen met “normale” zoetstof tov stevia brown? Ik heb alleen de reguliere zoetstof in huis (erythritol, xylitol en stevia)
Je kan erythritol gebruiken, alleen mis je dan wel een beetje de bruine suiker smaak.