Dit zijn recepten die ik uit de losse pols bedenk tijdens het koken en waar ik achteraf blij ben dat ik de verhoudingen tussendoor op heb geschreven. Deze Thaise saus was me toch lekker! Ik at er kipdrums uit de Airfryer bij en had een heerlijke maaltijd.

Ik grijp in de keuken vaak naar dezelfde basissmaken. De smaken uit de Aziatische keukens vind ik heerlijk om te combineren. Daarom maakte ik deze saus gebaseerd op de smaken uit de Thaise keuken. Zo ontzettend lekker!

Ik ben echt gek op groenten. Kilo’s gaan er door elke week. Met het snijden van de groenten in dit recept ben je zo klaar. Helemaal als je net als ik vlijmscherpe hulpjes in je messenblok op het aanrecht hebt staan.

Groenten in Thaise saus

Natuurlijk is het mogelijk om te variëren met de groenten die je voor dit recept gebruikt. Champignons en courgette zijn laag in koolhydraten waardoor je er makkelijk veel van kan eten. Hoeveel groenten eet jij op een dag? Mijn groenten doel ligt dagelijks op minimaal 500 gram. Groenten zijn heerlijk! Courgette is ook echt een groenten die ik volop eet, vooral als courgetti.

Champignon en courgette in Thaise saus

Madelon
Groenten in Thaise saus, lekker snel en makkelijk klaar!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Groente
Keuken Aziatisch, Vegetarisch
Porties 3 porties
calorieën 290 kcal

Equipment

 • Koekenpan

Ingrediënten
  

 • 50 gram (gras)boter
 • 25 gram ongebrande sesamolie
 • 75 gram ui in halve ringen gesneden
 • 400 gram champignons in kwarten gesneden
 • 400 gram courgette in kleine blokjes gesneden
 • 1 theelepel keltisch zeezout
 • 5 eetlepels Japanse sojasaus
 • 4 eetlepels Thaise vissaus
 • 1/2 theelepel Witte peper
 • 1 theelepel sesamzaad als garnering
 • 1 rode peper fijngehakt, optioneel
 • sap 1/2 limoen

Instructies
 

 • Smelt de boter en sesamolie in de koekenpan en roerbak de ui op middelhoog vuur tot deze goudbruin wordt. (Roerbak de rode peper mee als je die gebruikt)
 • Roerbak de champignons mee. Zodra ze beginnen te slinken voeg je de courgette toe.
  Blijf regelmatig omscheppen.
 • Voeg de smaakmakers toe: sojasaus, vissaus, witte peper en keltisch zeezout. Goed blijven omscheppen.
 • Zet het vuur gelijk uit zodra de champignons en courgette gaar zijn. Krijg je een waterig zooitje dan staat je vuur niet hoog genoeg. Je krijgt een licht sausje door de boter en de smaakmakers.
 • Drizzle het limoensap over de groenten en garneer met sesamzaad.
Trefwoord Keto, Koolhydraatarm

Ben jij ook een groente fanaat? Bekijk hier meer van mijn groenten recepten.