Afgelopen zomer een grote hit in huize B bij mijn wederhelft, suikervrije koolhydraatarme proteïne cookies. Zelfs mijn kleine meneer die niet van amandelmeel houdt vond deze echt lekker.

Proteïnepoeder vervangt de ontbrekende gluten

De afgelopen maanden ben ik flink aan het experimenteren geweest met verschillende soorten proteïnepoeders voor mijn wederhelft. Het was een flinke zoektocht om meukvrije soorten te vinden. Want de meeste staan stijf van de ongezonde zoetstoffen of andere toevoegingen die ik er niet in wil hebben voor onze gezondheid. Tot ik ontdekte dat het ook voor mijn ketogene baksels een geniale structuurverbeteraar is. Denk maar aan mijn zachte keto donuts en het mijn basisrecept voor het keto gist brood wat bijna the real deal is.

Welk merk kies je dan?

Dat hangt vooral af van jouw wensen en of je strikt ketogeen eet met alleen whole foods of dat je af en toe eens koolhydraatarm of dirty keto eet.

Dit recept is dirty keto en koolhydraatarm door het Orangefit eiwitpoeder gemaakt van erwteneiwit met Mango/Perzik smaak. Het merk orangefit is gezoet met stevia wat het een gezonde keuze maakt wanneer je een plantaardig eiwitpoeder zoekt. Door de lage koolhydraten past het wel binnen een koolhydraatarm eetpatroon. Eet je strikt ketogeen dan natuurlijk niet, want dit is erwten eiwit. Mijn wederhelft eet koolhydraatbeperkt, voor hem is dit een prima optie.

Wil je deze koolhydraatarme proteïne cookies strikt ketogeen klaarmaken dan kun je de Orangefit vervangen door eiwitpoeder gemaakt van eieren. Het eiwitpoeder is noodzakelijk in dit recept voor de structuur, het geeft geen extra ei smaak. Wel zou ik er dan voor kiezen om er wat alcoholvrije vanille bij te doen wanneer je de Orangefit weg laat.

Voor de keto eters zijn dit echte eiwit en fatbombs. Een portie is 1 koolhydraatarme proteïne cookie en ze zijn groot! Lekker als toetje of als je moeite hebt om aan je eiwitten en vetten te komen. Ik vind het handig om een paar cookies ingevroren te hebben liggen als backup.

Koolhydraatarme Proteine Cookies

Madelon
Koolhydraatarme proteïne cookies met fruitige smaak. Lekker makkelijk glutenvrij en suikervrij recept!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Zoet
Keuken Wereldkeuken
Porties 11 stuks
calorieën 233 kcal

Equipment

 • Oven
 • Mengkom
 • Weegschaal
 • Bakpapier

Ingrediënten
  

 • 250 gram amandelmeel fijn
 • 1 medium ei
 • 60 gram Greensweet Stevia Syrup Gold
 • 1/2 citroen alleen het rasp
 • 100 gram zachte boter
 • 50 gram Greensweet Stevia Sweet Vanille
 • 1/4 theelepel zeezout
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 scoop Orangefit Mango/Perzik

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 160 graden onder- en bovenwarmte.
 • Meng alle ingrediënten in een mengkom tot een egaal koekjesdeeg. Is het te zacht om balletjes van te maken doe het dan even in de koelkast.
 • Maak 11 balletjes van het deeg (50 gram per stuk)en druk ze plat op de bakplaat waar je een vel bakpapier op legt. De keto proteine cookies 'groeien' flink in de oven dus laat er genoeg ruimte tussen.
 • Zet de bakplaat in het midden van de oven. Bak de koolhydraatarme proteine cookies in 15 minuten goudbruin.
 • De cookies zijn halfzacht als ze uit de oven komen. Ze harden terwijl ze afkoelen, liefst op een afkoelrek.
Trefwoord Keto, Keto koekjes, Koolhydraatarm