Gebakken Funchi Met Kaas

funchi met kaas en halve kip

Op instagram vroegen jullie om het recept van de funchi. Funchi is de Antilliaanse versie van polenta, maispap die wordt gestort en na het afkoelen in stukken gesneden wordt. Je kan het zo eten maar even opbakken zodat de buitenkant wat krokant wordt is nog lekkerder.

De verhouding maïsmeel en vocht kan per merk verschillen. Meestal is het 1 op 3 of 1 op 4. Bekijk altijd even het advies op je pak maïsmeel.

  • Mok van 400ml fijn maismeel
  • 4 mokken (wel dezelfde mok nemen) kippenbouillon
  • 200 gram belegen of oude geraspte kaas
  • Eventueel zwarte peper uit de molen naar smaak
  • 50 gram roomboter
  • Olie om in te bakken

Breng het maïsmeel in de bouillon met de boter aan de kook. Blijf regelmatig roeren om klonten te voorkomen. Wanneer de funchi kookt zet je het vuur wat zachter. Laat het 30 tot 40 minuten koken of tot de funchi los komt van de pan. Blijf ondertussen elke paar minuten roeren. Voeg de kaas toe wanneer de funchi gaar is en roer deze goed door. Eventueel voeg je nog wat zwarte peper toe.

Stort de funchi in een ingevette schaal en laat afkoelen. Snijd de funchi in plakken (je kan er zelfs friet van snijden). Bak de plakken funchi in een koekenpan met een laagje olie tot deze een mooi krokant laagje hebben. Wij vinden goudbruin het lekkerste.

Eet smakelijk!

6 Reacties op Gebakken Funchi Met Kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bloglovin Facebook Instagram Twitter Pinterest

Welkom in de Waymadi Kitchen
met spices van
Food, Mommy & Lifestyle!

Madelon

Madelon

Multiculti foodblogger pur sang. Schrijft als blogging mama ook met liefde over borstvoeding, ergonomisch babydragen, natuurlijke producten en mama lifestyle. Mama van mister Z (0).

Facebook Bloglovin Instagram Twitter Pinterest

foto tracy vierkant

Tracy

Multiculti Sweettooth. Schrijft elke vrijdag over mama lifestyle, food of mama talk. Mama van mister E (1) en miss A (0).

Bloglovin Facebook Instagram Pinterest

Meer over ons...

Winactie

De lekkerste kaas

Klik op de foto om naar de winactie te gaan!

E-mail abonnement

Ontvang bij elk nieuw artikel direct een melding in je mailbox!


Copyright

Alle tekst, foto's en filmpjes op Waymadi.nl zijn, tenzij anders vermeld, gemaakt door en eigendom van Waymadi.nl.

Enige inhoud overnemen of verspreiden anders dan via de aangeboden social media is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is toegestaan voor eigen huiselijk gebruik.

Disclaimer

Fahad

Zie je dit miniatuurlogo van Fahad staan?

Wij plaatsen dit logo om je te vertellen dat het artikel een samenwerking is en/of gesponsord wordt door een bedrijf.

Dit is vanaf januari 2014 verplicht door de Reclamecode Social Media.

BlogSociety