Gebakken Funchi Met Kaas

funchi met kaas en halve kip

Op instagram vroegen jullie om het recept van de funchi. Funchi is de Antilliaanse versie van polenta, maispap die wordt gestort en na het afkoelen in stukken gesneden wordt. Je kan het zo eten maar even opbakken zodat de buitenkant wat krokant wordt is nog lekkerder.

De verhouding maïsmeel en vocht kan per merk verschillen. Meestal is het 1 op 3 of 1 op 4. Bekijk altijd even het advies op je pak maïsmeel.

  • Mok van 400ml fijn maismeel
  • 4 mokken (wel dezelfde mok nemen) kippenbouillon
  • 200 gram belegen of oude geraspte kaas
  • Eventueel zwarte peper uit de molen naar smaak
  • 50 gram roomboter
  • Olie om in te bakken

Breng het maïsmeel in de bouillon met de boter aan de kook. Blijf regelmatig roeren om klonten te voorkomen. Wanneer de funchi kookt zet je het vuur wat zachter. Laat het 30 tot 40 minuten koken of tot de funchi los komt van de pan. Blijf ondertussen elke paar minuten roeren. Voeg de kaas toe wanneer de funchi gaar is en roer deze goed door. Eventueel voeg je nog wat zwarte peper toe.

Stort de funchi in een ingevette schaal en laat afkoelen. Snijd de funchi in plakken (je kan er zelfs friet van snijden). Bak de plakken funchi in een koekenpan met een laagje olie tot deze een mooi krokant laagje hebben. Wij vinden goudbruin het lekkerste.

Eet smakelijk!

6 Responses to Gebakken Funchi Met Kaas

Geef een reactie: