Gebakken Funchi Met Kaas

funchi met kaas en halve kip

Op instagram vroegen jullie om het recept van de funchi. Funchi is de Antilliaanse versie van polenta, maispap die wordt gestort en na het afkoelen in stukken gesneden wordt. Je kan het zo eten maar even opbakken zodat de buitenkant wat krokant wordt is nog lekkerder.

De verhouding maïsmeel en vocht kan per merk verschillen. Meestal is het 1 op 3 of 1 op 4. Bekijk altijd even het advies op je pak maïsmeel.

  • Mok van 400ml fijn maismeel
  • 4 mokken (wel dezelfde mok nemen) kippenbouillon
  • 200 gram belegen of oude geraspte kaas
  • Eventueel zwarte peper uit de molen naar smaak
  • 50 gram roomboter
  • Olie om in te bakken

Breng het maïsmeel in de bouillon met de boter aan de kook. Blijf regelmatig roeren om klonten te voorkomen. Wanneer de funchi kookt zet je het vuur wat zachter. Laat het 30 tot 40 minuten koken of tot de funchi los komt van de pan. Blijf ondertussen elke paar minuten roeren. Voeg de kaas toe wanneer de funchi gaar is en roer deze goed door. Eventueel voeg je nog wat zwarte peper toe.

Stort de funchi in een ingevette schaal en laat afkoelen. Snijd de funchi in plakken (je kan er zelfs friet van snijden). Bak de plakken funchi in een koekenpan met een laagje olie tot deze een mooi krokant laagje hebben. Wij vinden goudbruin het lekkerste.

Eet smakelijk!

Madelon *WayMadi.nl*

Multiculti foodblogger pur sang. Schrijft als blogging mama met liefde over mama lifestyle, borstvoeding, (ergonomisch) babydragen en natuurlijke producten. Mama van mister Z (2).

7 Comments
  1. Ik heb het gemaakt en het was erg lekker, voor herhaling vatbaar dus.
    Wel een lamme arm van het roeren van de mailpapier tijdens het koken..haha.

  2. De eerste x dat ik funchi at zal ik nooit vergeten. Was bij de oma van Amber en Greg. Ze had het al eerder klaargemaakt en ik dacht dat het cake was. Het zag er zo lekker uit, tot ik een hapje nam hahahaha Maaar jouwe klinkt écht lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>