rooibos iced tea

Natuurlijk vind ik frisdrank ook lekker. Maar weten dat je er gegarandeerd last van krijgt door de hoeveelheid suiker die erin zit houdt mij er meestal van om het te drinken. Al zeg ik natuurlijk niet dat ik helemaal geen frisdrank drink. Een van mijn faves is icetea. Maar ook daar, suikerbom. En deze mevrouw is geen voorstander van lightproducten met alle chemische zoetstoffen er in. No thanks. Dus maken we maar mooi zelf icetea.

Rooibos Iced Tea

Als rooibosaddict was de keus dan ook snel gemaakt. Sterke rooibosthee zetten en die af laten koelen, hier ijsblokjes van maken, even een paar uur geduld hebben en dan lurken maar!

Wat heb je nodig

  • hele sterke afgekoelde rooibosthee
  • ijsklontjesvorm
  • zoetmiddel zoals agavesiroop of honing
  • Bar le duc bruisend citroen of ander prikwater
  • eventueel wat plakjes limoen of citroen

Bereiding

Maak ijsklontjes van de rooibosthee door deze in te vriezen. Vul een kan of shakebeker met 8 tot 10 rooibos ijsklonten. Breng deze op smaak met je zoetmiddel naar keuze. Zelf geef ik de voorkeur aan agavesiroop. Daarna schenk je er Bar Le Duc bruisend citroen bij. Een paar plakjes limoen of citroen maken het af.

Door het prikwater smelten de ijsblokjes langzaam en heb je zowel de rooibossmaak als koeling in je drinken. Zou je normale ijsblokjes gebruiken dan wordt je iced tea verdunt en dat is minder lekker.

Ben je geen fan van agavesiroop dan kun je naar smaak honing gebruiken.

Voor meer lekkere drankjes kijk je in de recepten catalogus.