Nog een recept online deze week? Ja dat zien jullie goed. Ik had al een tijdje beloofd mijn recept van roti online te plaatsen. Het is een makkelijk basisrecept dat je zelf naar eigen smaak kan aanpassen of aanvullen. Dit recept maakt 4 goed gevulde roti rollen.
Wat heb je nodig
- 250 gram kippendij in stukjes of reepjes gesneden van maximaal een cm dik
- 2 grote vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes van max een cm dik gesneden
- 250 tot 35o gram kouseband of sperziebonen in stukjes
- 1 grote fijngehakte ui
- 3/4 grote eetlepels Chan’s Massala (lekker met bergje, aan afstrijken doen we hier niet)
- 2 eetlepels Madame Jeanette Piccalily van ‘Lekkerbekkie’
- 1 eetlepel Mango Chutney van ‘Lekkerbekkie’
- rotivellen/rotiplaten ( 1 of 2 per persoon voor grote eters, Roti Kries is hier favoriet)
- 1 blokje kipbouillon
- eetlepel kokosolie
- 200 ml water
- Zeezout en zwarte peper uit de molen naar smaak
- koekenpan met deksel (ongeveer 24 tot 26 cm, geen pan met hoge rand)
De rotivellen koop ik gewoon. Dat is me vaak teveel werk om te maken, voor ons is roti een makkelijk gerecht voor als we geen zin hebben om uitgebreid te koken. Het snijden van de kip, aardappel en ui kost me zo’n 5 tot 10 minuten en drie kwartier later is het eten klaar. De vuling is heel makkelijk. Ik gooi alles (in fases) in een koekenpan, roer elke paar minuten en wacht tot het gaar is :D
Bereiding
Ik begin met het kort roerbakken van de ui, kip en massala in de kokosolie tot de kip van de buitenkant is gegaard. Water, bouillonblokje, aardappel toevoegen en rustig omroeren.
De Madame Jeanette Piccalily en Mango Chutney gaan er nu ook bij. Je kan naar smaak natuurlijk meer of minder toevoegen ;) Deksel op de pan en lekker laten pruttelen. Wel elke paar minuten even omroeren zodat de aardappel en kip gelijkmatig garen, aan de randen van je pan zal dit namelijk langzamer gaan.
Het duurt meestal een klein half uurtje voor de aardappel gegaard is. Je ziet dat de saus dikker is geworden door het zetmeel in de aardappel. Nu voeg ik de kouseband (uit de diepvries of diepvriessperziebonen) toe en laat die nog meegaren met deksel op de pan. Dat duurt zo’n tien minuten. Vergeet hier ook niet te roeren en zet het vuur niet te hoog.
Rotivel in de magnetron en warmmaken en hop die vulling erop, dichtrollen en happen maar. Heerlijk!
Eet smakelijk!
Wat vind ik het jammer dat we zo ver uit elkaar wonen. Met jou zou ik wel eens een weekendje de keuken in willen duiken.
Dit ziet er heerlijk uit en gaat zeker nog een keer uitgeprobeerd worden, want we hebben nog nooit Roti gegeten :$
Hihi ja dat zou leuk zijn! We wonen allebei echt in uithoeken XD Ik denk dat wij nu zelf een jaar of twee Roti maken, wanneer je begint ben je verslaafd hihi.
Zou je dit nou ook op een vegetarische manier kunnen klaarmaken? Met vleesvervangers bijvoorbeeld? Ben ik benieuwd naar :)
Ja dat zou prima kunnen. De smaak van de kruiden en de saus zijn namelijk de hoofdtoon in dit gerecht samen met de groente en de rotiplaat. De kip is voor ons simpel een extra vuller en eiwitbron haha. Je zou blokjes tahoe kunnen gebruiken, in ieder geval iets wat een neutrale smaak heeft. Tempé bijvoorbeeld lijkt me te sterk smaken van zichzelf. En ik denk dat ik wel eens van die veggy blokjes heb zien liggen in de supermarkt die je als kipvervanger kan gebruiken. Je zou zelfs de kip weg kunnen laten en die half of half vervangen door aardappel en meer kousenband/sperziebonen. Maar een vleesvervanger in plaats van de kip lijkt mij het lekkerste.
heerlijk !! Wij eten ook zo af en toe roti
hmmm ik hou van roti!
Gekookt ei kan ook ipv kip
Dat is een goeie!
Roti, ik vind het heerlijk maar ik moet het hier nog eens introduceren haha. Wie weet wordt het wat met jouw recept :D
Ik denk dat meneer dit best lekker gaat vinden ;)
oh hier heb ik zin in!