Hoe zijn de vier inspiratie Ramadan weekmenu’s jullie bevallen? Het was voor mij overduidelijk naar welke gerechten jullie voorkeur uitgaat haha.

Voor ‘Eid heb ik een lekker volle inspiratieblog gemaakt. Voor ons is ‘Eid vaak een soort ‘potluck’. We spreken af met vrienden en iedereen neemt wat mee. Het liefst steken we ook de bbq aan, ik verheug me al op lamskoteletten! Meestal maak ik baklava en een heerlijke salade.

Eid al fitr inspiratie

De afgelopen weken heb ik genoeg gedeeld aan ‘normaal’ en gezonder eten. Deze blog staat vol…lekkers en niet alleen mijn eigen recepten!

 

Voor deze inspiratieblog heb ik ook mijn mede foodie (moslima)bloggers van over de hele wereld gevraagd wat zij graag klaarmaken met ‘Eid aan zoet.

Bereid je voor op flink wat smaakexplosies!

Baklava mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Dit succesrecept is al door velen gemaakt en is een echte smaakbom! Het recept bevat ook een video waar je alle handelingen ziet.

Eid Mubarak koekjes van With a Spin.

Chocolate chip cranberry cookies! Gemaakt met spelt en jij bepaalt het formaat. Groot of klein ze zijn erg gewild door iedereen die ze proeft.

Eid Meringues van MammieMammie. Superleuk om met kinderen te maken.

Sheer korma van Kitchenflavours.

Egyptische basbousa. Heerlijk romige griesmeelcake.

Dadeltaart van Bagels & Beans van Tres-adorable.

Ananas sago keer van The big sweettooth.

Marmerkoekjes zijn echt mijn favoriete no bake cookies. Helemaal als je de stukjes zo snijd dat ze in kleine cupcakevormpjes passen dan heb je luxe hapjes. Deze maak ik ook wanneer ik wil uitdelen.

Zafrani suji halwa van With as spin. Halwa of halva staat al een tijdje op mijn lijstje om zelf te maken. Deze vind ik zo leuk dat ik zelf deze vormpjes ook graag wil hebben.

Dadel crunchy plaatkoek. Je snijd ze zelf in de gewenste vormpjes.

Limoen & kokoscake van Tres-adorable. Limoen en kokos. Do I need to say more?

Mango mouse van Thoughts over Chai. Dit toetje maakte zij als Ramadan toetje, ik vind dit echt perfect voor Eid als tegenhanger voor alle suikerbommen. Ik blijf nou eenmaal gek op fruit.

Msemmen met jam en honing van Fabulicious homelife.

Dadel ijs (met nootjes) van Shabbu’s Tasty Kitchen. Dadel ijs people! Hier moet ik echt een koemelkvrije versie van gaan maken.

Romig gevulde mini kunafa van Nadi’s Kitchen. Kunafa is hier thuis echt een item. Hubs maakt de heerlijkste kunafa met nootjes, kokos en rietsuikersiroop. Deze mini kunafa zijn gevuld met room en kaas, kunafa nabulsya. Liefde!

Homemade Ferrero van Ellouisa cooking.

Ik ben benieuwd of jullie wat lekkers gaan maken uit deze ‘Eid al Fitr inspiratie blog. Volgende maand heb ik weer een nieuw weekmenu voor jullie.

Alle foto’s in dit artikel zijn met toestemming van de fotografen vermeld.