Fried chicken biryani was het eerste recept waar we gember en knoflook pasta voor nodig hadden. Dan kun je naar de winkel rennen voor een potje maar zelf makkelijk is echt zo gepiept en een stuk goedkoper. Je kunt het ook perfect in bulk maken, want het is behoorlijk goed houdbaar in koelkast.

(Foto via Shutterstock)

Gember en knoflook pasta

Deze pasta wordt vooral in de Indiase en Aziatische keukens veel gebruikt. Het geeft het eten echt een flinke smaakboost. Totaal niet te vergelijken als je gember en knoflook apart van elkaar gebruikt tijdens het koken. De smaken van de gember en knoflook die lekker gemengd en ingetrokken zijn geven een smaakdimensie die ze apart van elkaar niet geven.

Ik heb nu meerdere recepten gemaakt met deze pasta. Van pastaschotels tot gegrilde kip en het is ook heerlijk in Indonesische nasi goreng. Ook voor mijn recept voor crispy kip masala uit de airfryer is deze pasta heel erg handig.

Je hebt gelijke delen verse gember en knoflook nodig. Meestal maak ik deze pasta in grotere hoeveelheid omdat het in gebruik best hard gaat hier. Daarnaast heeft mijn Kenwood keukenmachine ook een grote hakmachine dus is veel in een keer maken geen probleem. In deze blog gebruik ik mijn kleine Kenwood hakmachine voor een hoeveelheid van 300 gram gember en knoflook pasta.

Gember en Knoflook Pasta

Madelon
3 van 1 stem

Equipment

  • Hakmachine
  • (glazen) Bewaarbakje

Ingrediënten
  

  • 150 gram geschilde gemberwortel
  • 150 gram geschilde knoflooktenen
  • scheutje neutrale olie of water
  • 1/2 theelepel zeezout

Instructies
 

  • Ik reken met de hoeveelheden van de geschilde gember en knoflook. Het hoeft niet exact het hetzelfde gewicht te zijn. Zijn het ongeveer gelijke hoeveelheden dan is het ook prima.
  • De olie of water maakt de pasta glad. Ik heb gemerkt dat de pasta met olie langer houdbaar is dan met water.
  • Het maken zelf is simpel. Ik hak alle gember in kleinere stukken en grotere knoflooktenen door de helft. Gemberwortel heeft veel vezels dus om een rokende hakmachine te voorkomen hak je het in kleine stukjes.
  • Doe alles in je hakmachine en laat de machine draaien tot er een pasta vormt. Je kan wat extra olie of water toevoegen als je merkt dat je hakmachine alles niet helemaal glad krijgt.