Choco Granola

Granola vind je tegenwoordig op bijna elke foodblog. Het is makkelijk te maken en stukken goedkoper dan in de winkel. Ik maakte al eens eerder granola maar stiekem vind ik deze choco granola lekkerder. Choco granola is voor mij een heerlijke granola voor de donkere maanden vol warme smaken van cacao, kaneel en dadelstroop.

Ik vind granola echt heerlijk om in mijn havermoutpap te eten omdat het extra structuren en smaak geeft.

Wat heb je nodig

  • 200 gram havermout
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 70 gram cashewnoten
  • 50 gram cranberry’s
  • 50 gram sultana rozijnen
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 3 volle eetlepels dadelstroop
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • 1 volle theelepel kaneel
  • 50 gram gepofte gierst

Verwarm je oven voor op 160 graden. Op de foto’s zie je dat ik een gedeelte van de cranberry’s en rozijnen mee heb gebakken. Normaal doe je dat niet maar ik vond het wel een lekker chewy effect geven. Aan jou dus de keuze of je de helft van de gedroogde vruchten meebakt of niet.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem een mengkom en mix daar alle ingrediënten in behalve de cranberry’s, rozijnen en gepofte gierst. Wil je geen hele noten hak de cashewnoten dan even fijn.

Verspreid de choco granola mix over de bakplaat met bakpapier en schuif deze in de oven. In ongeveer 18 minuten is de choco granola klaar. Schep je granola halverwege even om.

Laat de granola afkoelen, doe de cranberry’s, rozijnen en gepofte gierst erbij en bewaar de choco granola in een luchtdichte bak of (glazen) pot. Het is een paar weken houdbaar maar dat overleeft het vast niet…

Heerlijk over een portie kwark, yoghurt of havermoutpap of om tussendoor te snacken. Ook heel lekker om in Bliss balls te verwerken!


Cocoa Granola with cinnamon

Cocoa Granola

Recipes for granola are these days on almost every foodblog to find. It’s easy to make and way cheaper then buying it in the store. I have published a recipe for granola before but I prefer cocoa granola. Cocoa granola is such a rich flavoured granola perfect for these dark months as it contains the warm flavours of cocoa, cinnamon and date syrup.

I really love granola as a topping with my oatmeal porridge because it gives extra structure and flavour.

What do you need

  • 200 grams oats
  • 30 grams sunflower seeds
  • 70 grams cashew nuts
  • 50 grams cranberry’s
  • 50 grams sultana raisins
  • 1 tbsp neutral oil
  • 3 heaped tbsp date syrup
  • 2 tbsp raw cocoa
  • 1 heaped tsp cinnamon
  • 50 grams puffed millet

Preheat your oven to 160 degrees. On my pictures you see that I baked a part of the cranberry’s and raisins. Normally you’re not supposed to do that, but I like the chewy effect. So the choice is yours if you bake half of the dried fruit or not.

Coat a oven tray with baking paper. Take a mixing bowl and stir all the ingredients except for the cranberry’s, raisins and puffed millet. If you don’t like whole nuts, chop them now.

Diffuse the cocoa granola mix over the oven tray with baking paper and slide it into the oven. The cocoa granola will be ready in about 18 minutes. Scoop the granola halfway through to get an even roast.

Let the cocoa granola cool, add the cranberry’s raisins and puffed millet and store it in a airtight container. Your granola has a shelf life of a few weeks but I promise you it won’t last that long…

Granola is delicious with quark, yoghurt or oatmeal porridge or as a snack. Granola is also very tasty to process in Bliss balls!