Let’s do this! Vorig jaar kreeg ik zulke leuke reacties op mijn Ramadan weekmenu’s, dit jaar heb ik 5 nieuwe weekmenu’s voor jullie gemaakt als inspiratie. Je gaat weinig frituur zien (hallo Airfryer) en veel gerechten en combinaties die je lichaam echt voeden in plaats van alleen vullen. En het belangrijkste, gewoon lekker eten wat makkelijk te maken is en je smaakpapillen blij maakt.
Vorig jaar hield ik in de weekmenu’s altijd een dag vrij waar je restjes kan opmaken. Dit jaar kun je die zelf inplannen. Waar je rekening mee moet houden is dat mijn menu’s en recepten voor een heel gezin van 3-4 personen zijn. Het zijn ruime porties, pas ze aan in hoeveelheid zo nodig.
Ramadan weekmenu 1 – 2018
Dag 1 – Linzensoep, olijven tapenade, pompoen platbrood.
Dag 2 – Pastinaakfriet, kip uit de oven, avocadosalade
Dag 3 – Wedges, witlofsalade, tajine met saffraan.
Dag 4 – Saté ajam, zoete aardappelfriet met aioli, rode bietensalade
Dag 5 – Mercimek koftesi, sperziebonen met cashewnoten, Sudanese yoghurtsalade met komkommer
Dag 6 – Kikkererwten salade (maak zonder tonijn), crispy kip masala, guacamole
Dag 7 – Harira, spelt platbrood met hummus en babaganoush
Zoek je nog meer Ramadan inspiratie? Bekijk de Ramadan weekmenu’s van 2017 ook eens! Volgende week Ramadan weekmenu 2 van 2018 online!
Geweldig!!!!! Keep up the good work!
Bedankt voot te delen.