Let’s do this! Vorig jaar kreeg ik zulke leuke reacties op mijn Ramadan weekmenu’s, dit jaar heb ik 5 nieuwe weekmenu’s voor jullie gemaakt als inspiratie. Je gaat weinig frituur zien (hallo Airfryer) en veel gerechten en combinaties die je lichaam echt voeden in plaats van alleen vullen. En het belangrijkste, gewoon lekker eten wat makkelijk te maken is en je smaakpapillen blij maakt.

Vorig jaar hield ik in de weekmenu’s altijd een dag vrij waar je restjes kan opmaken. Dit jaar kun je die zelf inplannen. Waar je rekening mee moet houden is dat mijn menu’s en recepten voor een heel gezin van 3-4 personen zijn. Het zijn ruime porties, pas ze aan in hoeveelheid zo nodig.

Ramadan weekmenu 1 – 2018

Dag 1 – Linzensoep, olijven tapenade, pompoen platbrood.

Dag 2 – Pastinaakfriet, kip uit de oven, avocadosalade

Dag 3 – Wedges, witlofsalade, tajine met saffraan.

Dag 4 – Saté ajam, zoete aardappelfriet met aioli, rode bietensalade

Dag 5 – Mercimek koftesi, sperziebonen met cashewnoten, Sudanese yoghurtsalade met komkommer

Dag 6 – Kikkererwten salade (maak zonder tonijn), crispy kip masala, guacamole

Dag 7 – Harira, spelt platbrood met hummus en babaganoush

Zoek je nog meer Ramadan inspiratie? Bekijk de Ramadan weekmenu’s van 2017 ook eens! Volgende week Ramadan weekmenu 2 van 2018 online!