Sjorbat Ades (Linzensoep)

 

Sjorbat ades-2

Ik miste mijn linzensoep in de lijst met recepten. Iets te rigoureus opgeruimd achter de schermen haha.

Voor ongeveer 2 liter soep:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grof gehakte grote ui
  • 3 gehalveerde knoflooktenen
  • 1,5 theelepel gemalen gember
  • 1,5 theelepel komijn
  • 2 flinke eetlepels geconcentreerde tomatenpasta
  • 2 handen vol rode linzen
  • 2 middelgrote aardappelen of 1 handje rijst
  • 2 bouillonblokjes kip of groenten
  • 1,5 liter water

Fruit de ui een paar minuten in de olijfolie met de knoflook, gember, komijn, tomatenpasta en verkruimelde bouillonblokjes.

Voeg linzen en water toe en breng aan de kook.

Schil de aardappel en hak deze in stukjes. Laat ze garen in de zacht kokende soep.

Af en toe even rustig roeren tot de linzen uit elkaar zijn gevallen en de aardappel door te prikken is of de rijst zachtgekookt is. Dit duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.

Even glad maken met de staafmixer en klaar.

Erg lekker met wat verse gehakte peterselie of koriander en een pogaca.

Ook baby Z. smult van deze soep, met de kleine aanpassing dat ik dan de soep dikker maak met rijst vanwege allergie voor aardappelen.

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>