Het resultaat van een paar maanden spelen met verhoudingen van keto granola en kruiden. Het geheim? Citroensap maakt het af.

Het recept maakt ongeveer 650 gram chunky keto granola. Dat zijn 13 porties van 50 gram. Bewaar het in een grote glazen luchtdichte pot op een donkere plek en je hebt voor een paar weken voorraad.

Ik vind dit heerlijk met een bakje volvette Griekse yoghurt. Het vult ook enorm goed. Lekker als je zin hebt in iets wat lekker crunchy is.

Per portie van 50 gram keto granola is de voedingswaarde:

  • 21,9 gram vetten
  • 9,2 gram eiwit
  • 4,2 gram koolhydraten
  • 247 kcal

Wat heb je nodig

  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram pompoenpitten
  • 50 gram sesamzaad
  • 200 gram noten naar keuze (je ziet hier amandel en walnoten)
  • 25 gram chiazaad
  • 100 gram gebroken blond lijnzaad (zelf even malen)
  • 90 gram Greensweet Syrup
  • Sap van een halve citroen
  • 1 of 2 volle theelepels kaneel (kies naar je smaak)
  • 1/2 theelepel zeezout

Bereiding

Laat je oven op 180 graden voorverwarmen.

Meng alles in een mengkom. Zelf het lijnzaad even in een hakmachine gooien geeft je de meeste voedingsstoffen. Koop je deze al gebroken in de supermarkt dan zit er eigenlijk geen voedingswaarde meer in.

Meng alles met een spatel even goed door zodat de Greensweet stroop zich goed verspreid. Dat is de lijm die je straks de chunky brokken gaat geven en een licht zoete smaak geeft.

Stort het plakkerige mengsel op een bakplaat met bakpapier. Spreid het een beetje uit.

Bak de keto granola in 15 minuten gaar. Tussentijds omscheppen hoeft niet persé.

Ik laat de granola op de bakplaat afkoelen en schep daarna rustig om. Dan krijg je grote brokken. Zijn te ze groot dan kun je ze nog even verder breken.

Daarna gaat de afgekoelde chunky keto granola in een grote glazen weckpot (Ikea) de voorraadkast in.

Enjoy!

7 Comments
  1. Dat ziet er super uit! Ik heb ongeveer zo’n lijstje voor mijn granola, maar ik zie hier toch wat toevoegingen die me wel aanspreken voor n echte crunch!! Bedankt!!

  2. Hoi, dankjewel voor dit recept! Bij mn buurvrouw geproefd en meteen gemaakt, wát lekker! Ik ben 3 weken bezig met Keto, zou ik er eigenlijk nog mee moeten wachten?? Het ruikt zo heerlijk zoet dat ik me afvraag of ik er af kan blijven.

  3. Kan ik ook himalayazout gebruiken ipv zeezout?
    Wat kun je gebruiken als je die syrup niet in huis hebt ? Of kan ik iets anders kopen ipv die syrup?

Leave a Reply

Your email address will not be published.