Het resultaat van een paar maanden spelen met verhoudingen van keto granola en kruiden. Het geheim? Citroensap maakt het af.

Het recept maakt ongeveer 650 gram chunky keto granola. Dat zijn 13 porties van 50 gram. Bewaar het in een grote glazen luchtdichte pot op een donkere plek en je hebt voor een paar weken voorraad.

Ik vind dit heerlijk met een bakje volvette Griekse yoghurt. Het vult ook enorm goed. Lekker als je zin hebt in iets wat lekker crunchy is.

Chunky Keto Granola

Madelon
Heerlijke ontbijt granola, geschikt voor ketogeen en koolhydraatarm eten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Wereldkeuken
Porties 13
calorieën 247 kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Spatel
  • Oven
  • Bewaarpot

Ingrediënten
  

  • 100 gram (Blond) lijnzaad
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram pompoenpitten
  • 50 gram sesamzaad
  • 200 gram gemengde noten (hier zie je amandel en walnoten)
  • 25 gram chiazaad
  • 90 gram Greensweet Stevia Syrup Gold
  • 0,5 citroen sap
  • 1 á 2 theelepel kaneel naar smaak
  • 0,5 theelepel fijn keltisch zeezout

Instructies
 

  • Laat je oven op 180 graden voorverwarmen.
  • Meng alles in een mengkom. Zelf het lijnzaad even in een hakmachine gooien geeft je de meeste voedingsstoffen. Koop je deze al gebroken in de supermarkt dan zit er eigenlijk geen voedingswaarde meer in.
  • Meng alles met een spatel even goed door zodat de Greensweet stroop zich goed verspreid. Dat is de lijm die je straks de chunky brokken gaat geven en een licht zoete smaak geeft.
  • Stort het plakkerige mengsel op een bakplaat met bakpapier. Spreid het een beetje uit.
  • Bak de keto granola in 15 minuten gaar. Tussentijds omscheppen hoeft niet persé.
  • Ik laat de granola op de bakplaat afkoelen en schep daarna rustig om. Dan krijg je grote brokken. Zijn te ze groot dan kun je ze nog even verder breken.
  • Daarna gaat de afgekoelde chunky keto granola in een grote glazen weckpot (Ikea) de voorraadkast in.
Trefwoord Granola, Keto, Koolhydraatarm