Een haring maaltijdsalade met pompoen klinkt vast als een bijzondere combinatie. De combinatie is verrassend lekker! De dressing in dit recept is pittig zuur, de haring zoutig en de pompoen licht zoet. De smaken samen vullen elkaar aan en maken dit echt een bordje om te smullen!

Ik gebruik specifiek bolpompoen in dit recept, gebruik je een ander soort pompoen dan kom je veel hoger uit met je koolhydraten.

Voedingswaarde

Dit recept is voor 1 persoon.

  • 673 kcal
  • 51,5 gram vetten
  • 35,9 gram eiwit
  • 10,8 gram koolhydraten

Wat heb je nodig

  • 160 gram haring (3 haringen zonder staart)
  • 250 gram geroosterde bolpompoen
  • 75 gram lidl sla mix
  • 25 gram gesnipperde ui
  • 30 gram mayonaise
  • 10 gram mosterd (1 volle theelepel)
  • 10 gram tahin (1 volle theelepel)
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel appelazijn of limoensap

Variatietips

  • Hou je van pittig? Vervang de tahin door een theelepel keto sambal.
  • Je kan de haring vervangen door elke vette vissoort die jij lekker vindt. Ook heerlijk met (gerookte) zalm.

Bereiding

Snijd de haring en pompoen in stukjes van 1-2 cm. Koop je maatjesharing van de lidl dan heb je al drie haringen en 25 gram gesnipperde ui tezamen.

De pompoen kun je even opwarmen als je dat lekker vindt. Zelf vind ik dat lekkerder dan koude pompoen.

Leg de sla mix op een bord. Verdeel de haring en pompoen daar overheen. Strooi de ui er over.

Maak een dressing van de mayonaise, mosterd, tahin, zwarte peper en appelazijn. De haring is al vrij zout daarom voeg ik geen (keltisch) zeezout toe. Voel je vrij dat wel te doen als je daar behoefte aan hebt.

Verdeel de dressing over je bord. En klaar is je haring maaltijdsalade met pompoen.

Eet smakelijk!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.