Wat ik echt mis in de keto lifestyle? Soms is dat gewoon een gouden oudje: hazelnootpasta. Zoals een goede lik Nutella op een keto broodje. En dat is dus prima zelf te maken. Smaakt het exact als Nutella? Nee. Daarvoor zou je melkpoeder toe moeten voegen en dat is niet ketogeen door de hoge concentratie van (melk)suikers. Wat wel kan is een scheutje slagroom toevoegen, ik wilde dit recept zuivel vrij houden dus heb dat niet gedaan.

Stiekem vinden we deze keto hazelnootpasta veel lekkerder en de ingrediënten zijn stukken gezonder waardoor je echt een voedzame notenpasta krijgt. Goedgekeurd door het hele gezin! Op de foto zie je de hazelnootpasta gecombineerd met keto wafels met wat extra stukjes hazelnoten, yummie!

Wat echt een must is voor keto hazelnootpasta zijn de gebrande noten. Hazelnoten roosteren in de oven geeft de typische smaak die je nodig hebt voor goede hazelnootpasta. Niet te lang, dan worden de noten bitter!

Zie dit recept als een basisrecept, want natuurlijk kun je alle noten gebruiken die je zelf lekker vindt. Varieer eens met kaneel, wat extra zeezout en je maakt de meest luxe notenpasta’s in een handomdraai.

Ook echt een must have is een goede keukenmachine met scherpe messen. Zelf gebruik ik een Magimix 5200XL en gebruik de bovenste en kleinste mengkom met het kleine mes. De keukenmachine moet echt minimaal 10 minuten kunnen draaien op vol vermogen zonder dat de machine oververhit raakt.

Met een minuut of 5 malen in de keukenmachine heb je namelijk al echt smeerbare pasta en met 8 tot 10 minuten is het het gladde pasta. Hoe langer je draait, hoe gladder de structuur. Daarom moet je de Greensweet Sweet Vanille ook echt tot poedersuiker malen, anders krijg je korrels in je hazelnootpasta.

Kan deze hazelnootpasta ook in een (vortex)blender gemaakt worden? Mijn ervaring is dat het dan niet zo glad wordt en je zelf de massa steeds naar beneden moet stampen. Dan ga ik liever voor het gemak en gebruik mijn keukenmachine.

Ben je er klaar voor? Hier is het heerlijke recept!

Keto Nutella

Madelon
Maakt circa 300 gram keto hazelnootpasta. Een portie is 30 gram. Maak zelf je eigen Nutella!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Zoet
Keuken Wereldkeuken
Porties 10 porties van 30 gram
calorieën 193 kcal

Equipment

 • Keukenmachine met scherpe messen
 • Koffiemolen
 • Oven
 • Bakpapier

Ingrediënten
  

 • 250 gram Hazelnoten Zonder schil
 • 20 gram Cacao Blooker
 • 60 gram Greensweet Stevia Sweet Vanille Fijngemalen in de koffiemolen
 • 1/4 theelepel zeezout
 • 1 theelepel mct olie optioneel

Instructies
 

 • Rooster de hazelnoten op 180 graden in een voorverwarmde oven. 5-6 minuten voor hazelnoten in stukjes, ongeveer 10 minuten voor hele hazelnoten.
  De hazelnoten zijn klaar zodra ze beginnen te kleuren en je ze ruikt. Haal ze dan gelijk uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
 • Maal ondertussen de Greensweet Sweet Vanille tot poeder in de koffiemolen en doe dit in je keukenmachine. Leg de geroosterde hazelnoten erbovenop, dan stuift het niet je keukenmachine uit als je begint te malen.
 • Maal de hazelnoten in de keukenmachine tot een dikke pasta. Afhankelijk van de kracht van je keukenmachine en scherpte van het mes duurt dit een paar minuten of langer.
 • Voeg cacao en zeezout toe en laat weer draaien voor een paar minuten in de keukenmachine tot je een gladde en dikke vloeibare pasta hebt.
 • Is de keto nutella te dik en krijg je geen glad resultaat voeg dan de mct olie toe.
 • Bewaren doe je in een schone pot in de koelkast voor maximaal een maand.
Trefwoord Keto, Koolhydraatarm