purple smoothie-2

Bijna alle smoothies die ik maak hebben een blauwe tint of zijn gewoon knalpaars. Ik hou namelijk enorm van blauwe bessen in smoothies. Ze zijn nog razend gezond ook dus dat is mooi meegenomen.
Ik heb de afgelopen weken een flinke voorraad aan superfoods ingeslagen. Stiekem hoop ik dat ze mijn gezondheid wat kunnen boosten en mijn energielevel wat omhoog kunnen krikken. Team zombie is me hier iets te veel aanwezig.

Purple smoothie

The Purple Smoothie is voor mij een standaard smoothie. Al ben ik lang op zoek geweest naar het juiste zoetmiddel wat geen overheersende smaak geeft. Geraffineerde suikers en ik zullen nou eenmaal nooit echte vriendjes worden en suiker maakt nog meer moe. Gedroogde vijgen zijn niet alleen gezond, ze zijn echt fantastisch als zoetmiddel. Je snapt dat ze hier standaard in de voorraadkast staan nu.

De basis van deze smoothie is de combinatie van blauwe bessen en halfvolle (lactosevrije) melk. De blauwe bessen komen van een kwekerij hier uit de buurt en zijn erg smaakvol.
Verder voeg ik fruit toe wat ik op dat moment in huis heb (het liefst banaan, aardbei of mango) en verschillende zaadjes en eventueel nootjes. Alles in de blender en draaien maar ;)

purple smoothie

Wat heb je nodig

Dit zijn de ingrediënten voor 750 ml smoothie zoals op de foto.

 • 500 ml melk
 • flinke handvol blauwe bessen
 • handje cranberry’s
 • 1 flinke rijpe mango
 • 2 theelepels lijnzaad
 • 1 theelepel chiazaad (optioneel)
 • 2 vijgen

Wat hier verder lekker in smaakt voor de variatie:

 • hennepzaad
 • nootjes als amandel en cashewnoten
 • kokos(melk)
 • havermout
 • banaan
 • aardbei
 • vers sap in plaats van de melk

Bereiding

Doe alles in de blender en zet hem aan voor een paar minuten. Klaar!

Tip: Om smoothies met een rietje te drinken heb je big straws nodig. Bij de Ikea koop je een zak van 100 stuks voor minder dan 2 euro.

Zoek je meer smoothie inspiratie? Bekijk dan ook eens mijn Ramadan smoothie.