Salade staat hier bij bijna elke warme maaltijd op tafel. Vooral bij (bloemkool)rijstgerechten is salade een standaard bijgerecht bij de man. Ik heb zelf ook veel liever een flinke salade dan warme groenten bij mijn eten.

Avocadosalade

Avocado eet ik graag op brood met wat zeezout of met gerookte zalm en zwarte peper. Hubby maakt er hele lekkere avocadosalade mee. De avocadosalade zie je op Instagram vaker voorbij komen. Echt heerlijk in combinatie met kip uit de Airfryer. Ik hou echt van mijn Airfryer haha.  Deze salade is zo makkelijk te combineren dat we het regelmatig eten.

Wat heb je nodig

 • 1 rijpe avocado
 • 1 grote tomaat
 • 1/2 komkommer
 • 1/2 rode ui
 • 1/2 limoen
 • 2 eetlepels ongebrande sesamolie of goede olijfolie
 • zeezout
 • 1/2 theelepel komijn
 • Diep bord of schaal

Bereiding

Begin met het snijden van de tomaat, komkommer en rode ui. Alles moet ongeveer in gelijke blokjes gesneden worden. Soms schillen we de komkommer voor een verfijndere smaak.

Meng de tomaat, komkommer en rode ui in het diepe bord.

De salade wordt op smaak gebracht met komijn, limoen, zeezout en sesamolie. Wij gebruiken Sudanese ongebrande sesamolie. De Aziatische donkere sesamolie moet je dus niet hebben. Kun je niet aan deze sesamolie komen dan is extra vierge olijfolie een goede vervanger.

Om te voorkomen dat de avocado bruine plekjes krijgt voegen we die als allerlaatste toe. Het is okee als de blokjes avocado een beetje geplet worden tijdens het mengen.

Snijd de avocado over de lengte doormidden met een scherp mes. De pit wip je er uit door het mes er overdwars in te zetten. De pit is dan makkelijk los te wippen.

Terwijl de avocado nog in de schil zit snijd je vierkantjes met een mes. Van links naar rechts en van boven naar beneden een paar keer snijden zonder de schil te doorboren. Daarna kun je met een lepel alle blokjes er zo uit scheppen.

Breng de avocadosalade op smaak met zeezout en schep alles goed door elkaar.

Eet smakelijk!


Avocado salad

We love our salads. Almost every meal we add a salad to the table. Especially with rice we always eat a salad. Most of the time I prefer a good salad then warm veggies with my food.

Avocado salad

Avocado is my best friend with a good slice of bread and some sea salt. Or a good sprinkle of black pepper with smoked salmon. My husband makes a really good avocado salad. Mister salad I call him haha. This avocado salad is so easy to combine that we eat it very often.

What do you need

 • 1 ripe avocado
 • 1 large tomato
 • 1/2 cucumber
 • 1/2 red onion
 • 1/2 lime
 • 2 tbsp sesame oil (not the roasted version!) or good olive oil
 • sea salt
 • 1/2 tsp cumin

Instructions

Start with cutting the tomato, cucumber and red onion into small cubes. Sometimes we peel the cucumber for a more refined taste.

Mix the tomato, cucumber and red onion in a bowl. Flavour the salad with the cumin, lime, sea salt and sesame oil. We use Sudanese sesame oil, that’s oil from unroasted sesame. Don’t use the Asian sesame oil, it taste way too different. If you can’t find the right sesame oil, use olive oil.

To prevent the avocado from getting brown spots we add it last. Slice the avocado lengthwise through with a sharp knife. Whip the pit out by putting your knife in and whip it out. You can use a spoon if you don’t like the knife action.

With the avocado still in its peel slice little squares. From left to right and top to bottom without piercing the peel. After that, use a spoon and scoop all the avocado squares out. Mix the avocado with the rest of the salad and flavour with sea salt.

Enjoy!