Over een aantal dagen begint in shaa’ Allah de Ramadan. Elk jaar maak ik van tevoren (gezonde) snacks klaar die ik invries en die makkelijk zijn om aan een maaltijd toe te voegen.
Wat er hier standaard elke dag op tafel staat zijn salades en soep. Dit jaar ben ik ook door mijn eigen recepten gegaan en heb ik allerlei combinaties gemaakt voor als ik even niet weet wat we gaan eten. Dan heb ik wat om op terug te vallen. Zoals beloofd deel ik die met jullie!

Ramadan weekmenu

Ik heb vier weekmenu’s samengesteld met 1 dag waar wij altijd restjes opmaken. Het zijn menu’s ter inspiratie, laat dus vooral je eigen fantasie er nog op los. Heb je een vraag dan weet je me vast wel te vinden via een van de social media of je kan onder deze blog een reactie achterlaten.

Alle weekmenu’s bestaan uit gevarieerde maaltijden, vol groenten en soepen, vegetarische gerechten en hapjes. Wij houden hier thuis absoluut niet van suikerbommen of veel frituur bij iftar, dus je ziet hier weinig zoet en met mate gefrituurde dingen, hoogstens uit de Airfryer, voorbij komen.

Vrijwel alle maaltijden zijn redelijk simpel, maar sommige recepten vergen wat voorbereiding, bijvoorbeeld de soepen omdat wij altijd onze eigen bouillon trekken. Daarnaast halveer ik soms mijn eigen recepten omdat er minder gegeten wordt en we niet teveel restjes over willen houden. Het weggooien van eten is hier echt not done. Bekijk dus altijd de hoeveelheden, zeker als je alleen voor jezelf of voor twee personen kookt. De meeste van mijn warme maaltijd zijn geschikt voor ongeveer vier personen.

Dag 1

Harira, pastechi en auberginesalade.

Dag 2

Rode bietensalade met stukjes geitenkaas of fetakaas, wedges uit de oven of airfryer, kippensoep.

Dag 3

Jambalaya, avocadosalade, fusion kippensoep. Heb je kippensoep over van gisteren dan hoef je deze natuurlijk niet te maken.

Dag 4

Een dagje vegetarisch! Egyptische koshary, maissalade en Sudanese laymoen bil nana limonade.

Dag 5

Shish kebab met saffraan, rijst en salatat dakwa (pindakaas salade).

Dag 6

Gegrilde hele kip, pompoensoepaardappelsalade met tahin, hummus en rauwkost naar keuze.

Dag 7

Restjesdag.

#Waymadifood weekmenu

De komende maandagen volgen er nog drie Ramadan weekmenu’s. Wellicht herinner je mijn blog nog over het maken van #Waymadifood weekmenu’s. Daar kwamen ontzettend veel leuke reacties op. Zie dit maar als een testronde ;) Ik hoor dus heeel graag van je als je een van mijn gerechten hebt gemaakt. Je mag me altijd een berichtje sturen, met foto vind ik nog leuker haha, met wat je van je maaltijd vond.

Zoek je inspiratie voor sahur? Hier staat voor elke dag een Ramadan smoothie klaar met een groot glas water als gezonde basis voor een dag vasten.