Het is weer tijd voor een nieuw inspiratie Ramadan weekmenu! Vorige week maakten we een rondje over de wereld. Deze week gaan we lekker genieten van recepten die erg populair zijn op mijn blog.
Ramadan
Hoe zijn de eerste twee weken Ramadan bij jullie verlopen? Zelf merken we deze Ramadan dat er om de paar dagen dezelfde maaltijd op tafel komt haha. Het lukt ook goed om de juiste hoeveelheden te maken zodat we weinig tot geen restjes overhouden die de volgende dag opgegeten moeten worden, afgezien van soep haha. Daar maak ik een grote pan van vol waar elke dag naar behoefte uit geschept wordt. Harira en lamssoep zijn de favorieten van deze Ramadan hier thuis. Lekker stevige en vullende soepen vol groenten en lamsvlees.
https://www.instagram.com/p/BVLCZCbADC3/?taken-by=waymadi
Ramadan weekmenu
Omdat ik deze Ramadan vier weekmenu’s maak heeft dit weekmenu 2 extra dagen.
Dag 22
Dag 23
Kapsalon en rode bieten salade, zoete aardappelfriet
Dag 24
Sudanese foul, spelt platbrood, Sudanese falafel, Sudanese yoghurtsalade en watermeloen als toetje.
Dag 25
Udon noodles in gember- en pandan- kokossaus, met paksoi en garnalen. Auberginesalade is hier een lekker bijgerecht.
Dag 26
Loempia met gehaktvulling of loempia met groentenvulling en fetakaas, harira, pindakaassalade.
Dag 27
Tandoori chicken, rijst, kleurrijke salade (laat de gerookte zalm weg), aardappelsalade.
Dag 28
Kerrie pompoensoep, jalapeño kaas brood en yoghurtsalade met gemarineerde olijven.
Dag 29
Pastechi of kippendij pasteitjes, linzensoep, babaganoush, spelt platbrood.
Dag 30
In shaa’ Allah ‘Eid! Volgende week maandag kun je een post verwachten met lekkere gerechten voor ‘Eid en lekkere zoete baksels…!