Ken je dat gevoel dat je bij je ontbijt opeens zin hebt in een lekkere boterham met iets zoets? Wanneer je keto eet is dit natuurlijk niet zomaar een optie. Maar wanneer je mijn keto gist brood van te voren maakt en deze even opwarmt of kort roostert en hier deze heerlijke keto aardbeien jam op smeert garandeer ik je dat je zult genieten. Lekker op zondag bij de brunch of gewoon voor een maandag morgen. Deze keto aardbeienjam is anders gezoet dan een gewone jam op basis van suiker maar minstens net zo lekker.

Het recept is zoals je van mij gewend bent lekker makkelijk en zo klaar Het recept maakt ongeveer 2 jampotjes vol. Deze potjes kun je bij Dille en Kamille kopen. Dat zijn potjes zoals van het merk Bonne Maman. Op de foto’s zie je het recept verdubbeld. Ik maak graag een groter voorraadje want je kunt dit prima een poosje bewaren.

Keto aardbeienjam kun je ook combineren met de chunky keto granola en wat griekse yoghurt. Voor mij is dit een perfecte oplossing wanneer ik zin heb in iets zoets. Ook heerlijk op een plak koolhydraatarm zadenbrood of lijnzaadcracker met wat roomboter. De roomboter er bij maakt het helemaal heerlijk smaakvol en romig.

Gebruik verse aardbeien indien mogelijk. Deze zijn veel zoeter en voller van smaak dan aardbeien uit de diepvries. In de zomermaanden ga ik graag naar de markt voor een grote bak van die rode zomerkoninkjes. Deze smaken los natuurlijk ook heerlijk, maar zijn ook perfect om jam mee te maken.

De geleisuiker van Greensweet is op basis van stevia en zorgt er voor dat je jam die mooie structuur krijgt die je gewend bent.

Keto Aardbeienjam

Madelon
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Wereldkeuken
Porties 2 potjes

Equipment

 • Staafmixer
 • Pan
 • Jampotjes

Ingrediënten
  

 • 500 gram aardbeien
 • 20 gram Greensweet gelei
 • 1/2 theelepel agar agar (optioneel)
 • sap van een halve citroen

Instructies
 

 • Was je aardbeien en haal de kroontjes er af. Pureer de aardbeien of snijd ze in kleine stukjes als je stukjes in je jam wil.
 • Breng de aardbeien met de Greensweet gelei en citroensap aan de kook. Hou je van dikke jam zoals ik, voeg dan de extra agar agar toe. De Greensweet gelei bevat al agar agar dus je hebt maar weinig extra nodig.
 • Laat de keto aardbeienjam een paar minuten koken en haal het van het vuur.
 • Giet de keto aardbeienjam in potjes en laat afkoelen. Het deksel gaat erop na volledig afkoelen, anders krijg je condens aan de binnenkant wat de houdbaarheid verkort.
 • Bewaren doe je in de koelkast. De keto jam blijft een een aantal weken goed. Gebruik altijd een schone lepel om de keto jam uit de pot te halen.
Trefwoord Aardbeienjam, Keto, Koolhydraatarm