Mijn man grapt wel eens dat ik wel een lamsribben verslaafde lijk. Lamsribben uit de oven, uit de tajine, uit de Airfryer, ik vind ze zo ontzettend lekker dat ik ze elke maand op allerlei manieren aan het klaarmaken ben.

Lamsribben uit de oven

Dit recept voor lamsribben uit de oven is voor 4 porties. Er zit aardig wat bot aan dus je hebt echt deze hoeveelheid nodig. Ik maak vaak lamsribben uit de tajine klaar, deze keer wilde ik het eens in de oven langzaam gaar stoven.

Dit recept kun je ook in een slowcooker klaarmaken. Zelf heb ik een slowcooker van 6,5 liter waar 1,5 kg lamsribben met gemak in passen.

Wat heb je nodig

  • 1500 gram lamsribben
  • 8 tenen fijngehakte knoflook
  • 1/2 theelepel gemalen kardemom
  • 1 volle theelepel gemalen ceylon kaneel
  • 1 volle theelepel piri piri
  • 2 eetlepels keltisch zeezout
  • 2 eetlepels grof gemalen zwarte peper
  • Flinke scheut milde olijfolie
  • 3 eetlepels appelazijn

Bereiding

Stel je oven in op 160 graden om voor te verwarmen.

Neem een grote ovenschaal en doe daar al je (gewassen) lamsribben in.

Maak een smakelijke marinade van alle smaakmakers. Meng dit goed door de lamsribben. Je kan het een nacht in de koelkast laten marineren of gelijk de oven in schuiven.

Bedek de ovenschaal met een deksel als je die hebt voor je ovenschaal of aluminiumfolie zodat de lamsribben niet uitdrogen tijdens het garen. Ze zullen in hun eigen vleesvocht op zachte temperatuur gaan stoven en heerlijk mals worden.

Doe de ovenschaal met lamsribben in de voorverwarmde oven voor minimaal 1,5 tot 2 uur. Dit is afhankelijk van hoe groot en dik je ribben zijn gesneden. Check tussendoor dus even hoe gaar je lamsribben al zijn.

Gebruik je een slowcooker laat de lamsribben dan in zo’n 6 uur garen.

Lamsribben uit de oven zijn heerlijk met geroosterde bloemkool of broccoli, gewokte sperziebonen of pindakaas salade.

Eet smakelijk!