Ramadan weekmenu

Heb je het eerste Ramadan weekmenu gemist? Je kan het bekijken door op de link te klikken. Daar vertel ik ook waarom ik deze handige inspiratie weekmenu’s maakte voor de Ramadan. Afgelopen week heb ik al gemerkt dat ze echt van pas kwamen hier thuis in alle drukte om toch een fatsoenlijke maaltijd op tafel te zetten.
Op naar week 2!

Dag 8

Fattah met salatat dakwa is een gouden combinatie. Perfect voor als je bezoek krijgt want je maakt een grote schaal genoeg voor een man of zes. Je kan het recept makkelijk halveren als je niet zoveel nodig hebt.

Dag 9

Surinaamse gamba’s met Bolo do caco Een dagje fusionfood! Heerlijke Surinaamse gamba’s met kouseband smaken echt ontzettend lekker op Bolo do caco, zoete aardappelbroodjes uit Madeira.

Dag 10

Broodjes hamburger, andalouse saus, bietjessalade en/of patat (uit de Airfryer) Speciaal voor alle mensen die na een week gezond eten craven naar iets minder gezond eten haha. De bietjessalade geeft een gezonde aanvulling. Let wel op dat je niet teveel zout op je patat en in de Andalouse saus doet ;)

Dag 11

Enchiladas rojas de pollo met lekker veel zwarte bonen en mijn speciale (zeer verslavende) enchiladasaus. Wil je ze nog wat gezonder maken? Doe er dan extra zwarte bonen of een andere soort peulvrucht bij, dat smaakt heerlijk.

Dag 12

Nasi goreng. Hier spreken mijn Indo roots. Nasi goreng moet gewoon een keer in de Ramadan op tafel staan. Heerlijk met avocadosalade, atjar en kroepoek.

Dag 13

Sudanese foul met Egyptische shakshouka en Sudanese falafel. Lekker hierbij zijn gemarineerde olijven en hummus.

Dag 14

De dag om alle restjes op te maken. Want eten weggooien doen we natuurlijk niet. Had je niets over? No problemo. Ik combineer dan een paar gerechten uit de week tot een volledig nieuwe combi en soms eten we twee dagen hetzelfde. De enchiladas komen hier bijvoorbeeld niet in 1 dag op. De volgende dag smaken ze nog lekkerder!

#Waymadifood weekmenu

De komende maandagen volgen er nog twee Ramadan weekmenu’s. Het eerste Ramadan inspiratie menu kun je hier bekijken. Wellicht herinner je mijn blog nog over het maken van #Waymadifood weekmenu’s. Daar kwamen ontzettend veel leuke reacties op. Zie dit maar als een testronde ;) Ik hoor dus heeel graag van je als je een van mijn gerechten hebt gemaakt. Je mag me altijd een berichtje sturen, met foto vind ik nog leuker haha, met wat je van je maaltijd vond.

Zoek je inspiratie voor sahur? Hier staat voor elke dag een Ramadan smoothie klaar met een groot glas water als gezonde basis voor een dag vasten.