door Madelon | jan 31, 2012 | #WaymadiFood, Hoofdgerecht, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Wereldkeuken |
Iedereen die ze proeft is laaiend enthousiast. En vraagt me natuurlijk om het recept ;). Dus tijd om dat eens online te zetten! Voor 20 van deze verslavende loempia’s heb je nodig 1 pak filodeeg van 40 vellen 300 gram rundergehakt 2 zakken Chineze wokgroenten...
door Madelon | jan 30, 2012 | Verzorging |
Ik en bruine oogschaduw zijn onafscheidelijk. En mijn collectie daarvan mag van mij altijd groter ;) Afgelopen zomer kocht ik op Schiphol een MAC Packed To Go setje waar Glamour Check in zat. Sindsdien heb ik eigenlijk alleen maar die gedragen. Ik hou van die kleur!...
door Madelon | jan 25, 2012 | Madelon Schrijft, Reviews, Shoppen, Verzorging |
De afgelopen maanden heb ik weer flink ingeslagen bij de Yves Rocher. Ja jullie weten, voor verzorgingsproducten blijft deze winkel bij mij in de favorieten staan. Mijn huid reageert er goed op ;) En dan is het logisch dat ik weer wat reviews voor jullie schrijf....
door Madelon | nov 21, 2011 | #WaymadiFood, Kinderen, Madelon Schrijft, Recept |
[print_link] Pepernoten Morning! Vorige week maakte ik pepernoten en jullie waren nieuwsgierig naar het recept ;) Pepernoten zijn echt heel makkelijk en snel te maken en is ook leuk om met kinderen te doen. Wat heb je nodig 250 gram zelfrijzend bakmeel 125 gram...
door Madelon | sep 18, 2011 | #WaymadiFood, Madelon Schrijft, Ramadan, Ramadanchallenge |
Beter laat dan nooit :angel de WDWE op Eid ul Fitr begin deze maand. Het was die dag prachtig weer dus hebben we lekker buiten kunnen eten :wolkyay De hoedjesparade. Beetje gek doen moet kunnen hehe :angel Best friends W en A, en kleine mister S, die graag op de foto...
door Madelon | sep 5, 2011 | #WaymadiFood, Hoofdgerecht, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Vegetarisch, Wereldkeuken |
Voor 20 groentenloempia’s heb je nodig 1 pak filodeeg 40 stuks 1 grote geraspte winterwortel 1 grote prei in ringetjes gesneden 250 tot 350 gram fijngesneden witte kool 150 gram taugé 1 grote fijngehakte ui of 2 kleine 6 grote tenen fijngehakte/geperste knoflook...
door Madelon | sep 4, 2011 | #WaymadiFood, Madelon Schrijft, Ramadan, Ramadanchallenge |
De ramadan is voorbij. En voor mij begint er nu een nieuw hoofdstuk wat betreft eten en koken. Daarover een andere keer meer, waarschijnlijk achter een wachtwoord ;) En wat overdenkingen in welke richting ik met mijn blog opga. Vanaf volgende week werk ik weer 36 uur...
door Madelon | aug 30, 2011 | Islam, Madelon Schrijft, Ramadanchallenge |
Goedemorgen allemaal! Eid ul fitr! Nederlanders noemen deze dag suikerfeest, waarschijnlijk gerelateerd aan al de zoetigheden die verorberd gaan worden de komende dagen. In het arabisch heet het Eid ul fitr, wat letterlijk vertaald ‘Feest van het vasten...
door Madelon | aug 25, 2011 | #WaymadiFood, Arabisch, Hoofdgerecht, Madelon Schrijft, Ontbijt & Lunch, Soep, Vlees, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Wereldkeuken |
Toen wij nog niet zo lang op onszelf woonden waren basisrecepten als deze mijn redding om gevarieerd te koken. Dit recept voor lamssoep is dan ook een oudje onder alle #Waymadifood recepten haha. Lamssoep Deze lamssoep is erg pittig door de madame jeanette die ik...
door Madelon | aug 24, 2011 | #WaymadiFood, Fusion, Groente, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Salade, Snacks en hapjes, Vegetarisch, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose |
Salades zijn hier zeer geliefd. We eten ze bijna elke dag. De afgelopen tijd ben ik veel op zoek naar nieuwe recepten voor inspiratie en dit recept is gebaseerd op een recept van Gina van Fitnessita.com. Een maaltijdsalade met tempeh, heerlijk! Wat heb je nodig De...
door Madelon | aug 19, 2011 | Madelon Schrijft, Shoppen, Verzorging |
Hoi. Ik ben Fahad. En ik heb had teveel haar. Ik kots kotste dagelijks haarballen op, laat liet gigantische plukken haar overal slingeren en kan mezelf niet fatsoenlijk meer uit de klit houden. Afgelopen week werd er een grote doos bezorgd en in mijn kamer gedumpt....
door Madelon | aug 15, 2011 | Madelon Schrijft, Reviews, Shoppen, Verzorging |
Afgelopen juni was ik zo blij als een kind in een snoepwinkel toen ik op Schiphol dit MAC Packed To Go setje kocht. De blush (bronzer, maar in mijn ogen gewoon blush) die daar in zit, Refined Golden, werd al heel snel mijn favoriet, want de kleur is echt lovely en...
door Madelon | aug 4, 2011 | #WaymadiFood, Brood en pizza, Fusion, Hoofdgerecht, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Vegetarisch |
Goeiemorgen! Tijd voor weer een fotorecept. De afgelopen week ben ik aan het experimenteren geweest met een combinatie van verschillende recepten voor kaasbroden. Brood en kaas is hier een geliefde combinatie, maar brood met kaas en pepers is zeer geliefd door de man...
door Madelon | aug 2, 2011 | #WaymadiFood, Foodie flashback, Madelon Schrijft |
Arabische rijst, Ajam Ketjap en sperzieboontjes in Ketjap boemboe Champignonpizza, met stukjes tomaat, verschillende kazen en een beetje witte kool. Tomatensoep en broodjes. Pizza met geraspte kool, verschillende kazen en pepertjes. Sushi in de Trein van Toko Take A...
door Madelon | aug 1, 2011 | Islam, Madelon Schrijft, Ramadanchallenge |
Ramadan 2011. Voor mijn gevoel is Ramadan 2010 nog maar kort geleden geweest. Vandaag is de eerste dag van de ramadan in 2011. 2 jaar geleden schreef ik mijn eerste logje over de ramadan. Vorig jaar heb ik die blog nogmaals geplaatst, dit jaar is het tijd voor een...
door Madelon | jul 21, 2011 | #WaymadiFood, Hoofdgerecht, Kinderen, Madelon Schrijft, Ontbijt & Lunch, Snacks en hapjes, Vlees, Wereldkeuken |
Het recept voor mijn risolles! Voor wie niet weet wat dit zijn, het zijn indonesisch-chinese loempia’s. Alleen wordt er geen gebruik gemaakt van loempiavellen, maar flensjes die je zelf bakt. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, want het is een...
door Madelon | jul 16, 2011 | #WaymadiFood, Groente, Hoofdgerecht, Kinderen, Madelon Schrijft, Ontbijt & Lunch, Snacks en hapjes, Vegetarisch, Vrij van, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Wereldkeuken, Zoet |
Arepa di pampuna, Antilliaanse pompoenpannenkoekjes! In 2011 plaatste ik het recept voor het eerste online en het blijft een van de meest gemaakte #Waymadifood recepten. Arepa di pampuna De ‘originele’ Antilliaanse recepten gebruiken minder pompoen dan ik...
door Madelon | jul 15, 2011 | Madelon Schrijft, Reizen, Verzorging |
Ik zag al flink wat leuke reacties op mijn vorige posts over Sudan :D En voor de nieuwsgierigen, gebakken lever vind ik erg sterk smaken. Rauwe lever smaakt heel zacht, de ui die hier wat pittig smaakt geeft het een soort Filet American smaak idee. Dus geen rare...
door Madelon | jul 6, 2011 | #WaymadiFood, Fusion, Groente, Hoofdgerecht, Madelon Schrijft, Salade, Vegetarisch, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose |
[print_link] In de zomer eten wij nog meer salades dan normaal. Onze salades zijn vrij afwisselend, dus vond ik het wel tijd om weer eens een te plaatsen. Dit is een falafelsalade. Iets meer werk om te maken dan een normale salade, maar dit kun je zelfs als...
door Madelon | jun 30, 2011 | Madelon Schrijft, Reizen |
Rijdend door de straten in Khartoum en Omdurman kun je leuke foto’s maken. Brede straten zijn hier heel normaal. Vooral de autowegen hebben makkelijk 8 banen. Wel zijn de banen niet afgescheiden zoals in Nederland. Het verkeer is wel minder chaotisch dan in...