door Madelon | feb 3, 2021 | #WaymadiFood, Fusion, Koolhydraatarm en Keto, Vis, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Wereldkeuken |
Wist je dat zoete ketjap voor het grootste gedeelte uit suiker bestaat? Normale ketjap past daarom niet in een koolhydraatarm of ketogeen eetpatroon. Maar, je kan ketjap heel makkelijk koolhydraatarm maken met de Brown van Greensweet Stevia. In de Aziatische keuken is...
door Madelon | jan 25, 2021 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vrij van, Vrij van gluten, Zoet |
Dat moment dat je je eigen recept ombouwt en afvraagt of ze wel gaan lukken wat je in je hoofd hebt wordt een victorie moment na het openen van de oven! De laatste weken vind ik het fijn om in de avond even een momentje voor mezelf te nemen. Vaak betekent dat recepten...
door Madelon | jan 25, 2021 | #WaymadiFood, Madelon Schrijft, Ontbijt & Lunch |
Wie had dat pakweg dertig jaar geleden toch eens kunnen bedenken. Dat Nederlanders nog eens echte kunstenaars, ware experts zouden worden op het gebied van koffiezetten? Want alhoewel we er allemaal een sterke mening over hebben, al zolang er koffie gedronken wordt,...
door Madelon | dec 28, 2020 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vrij van, Vrij van gluten, Zoet |
Afgelopen zomer een grote hit in huize B bij mijn wederhelft, suikervrije koolhydraatarme proteïne cookies. Zelfs mijn kleine meneer die niet van amandelmeel houdt vond deze echt lekker. Proteïnepoeder vervangt de ontbrekende gluten De afgelopen maanden ben ik flink...
door Madelon | dec 9, 2020 | #WaymadiFood, Madelon Schrijft, Opinie, Shoppen |
Jullie vragen mij zowat wekelijks welke keukenapparatuur ik aanraad. Tijd voor een verzamelartikel! Keukenapparatuur kiezen is vooral bewust shoppen en je wensen samenvoegen met het beschikbare budget. Vier jaar geleden verhuisden wij naar een fijne en ruime woning....
door Madelon | nov 29, 2020 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Vrij van, Vrij van gluten, Zoet |
De kookinspiratie slaat hier vaak toe als het stil is. De kleine meneer vraagt mij wel eens wat ik allemaal doe als hij ligt te slapen. Want zo vaak ligt er de volgende ochtend weer wat lekkers in een bak klaar waar hij en zijn papa als smaakproefkonijnen van mogen...
door Madelon | nov 12, 2020 | Gezondheid, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Coacht, Madelon Schrijft |
Dit jaar heb ik tientallen vrouwen mogen coachen naar een gezondere lifestyle door ketogeen, koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt te gaan eten. De reviews stromen binnen en wat heerlijk om ze te lezen! In januari gaf ik live mijn lezing ‘Eet jezelf...
door Madelon | okt 11, 2020 | #WaymadiFood, Brood en pizza, Koolhydraatarm en Keto |
Dit keto gist brood was een flinke uitdaging. Ik had een keto brood in gedachte wat heel dicht bij de smaak van volkoren brood moest komen en luchtiger qua structuur moest zijn dan het zadenbrood. Een paar maanden verder is het me gelukt. Dit is weer een veelzijdig...
door Madelon | aug 23, 2020 | #WaymadiFood, Dressing, dips en saus, Kinderen, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Vegetarisch, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Zoet |
Wat ik echt mis in de keto lifestyle? Soms is dat gewoon een gouden oudje: hazelnootpasta. Zoals een goede lik Nutella op een keto broodje. En dat is dus prima zelf te maken. Smaakt het exact als Nutella? Nee. Daarvoor zou je melkpoeder toe moeten voegen en dat is...
door Madelon | aug 22, 2020 | #WaymadiFood, Fusion, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Soep, Wereldkeuken |
De fusion smaken gaan weer aan hoor! Mijn Indische roots geven me echt een voorliefde voor sereh en djeroek peroet. Koolhydraatarme champignonsoep is als je ketogeen of koolhydraatarm eet een heerlijke aanvulling op je groenten en gezonde vetten. Deze Aziatische...
door Madelon | mei 24, 2020 | Kennisbank, Madelon Schrijft |
Ik lees tussen de aanmeldingen voor mijn Facebookgroep regelmatig ‘Ik wil ketogeen eten om zo snel mogelijk af te vallen’. Dan maak ik me al zorgen want mijn groep heeft een no tolerancy beleid voor crashdiëten. Jezelf uithongeren (onder je BMR gaan...
door Madelon | mei 17, 2020 | Kennisbank, Madelon Schrijft |
Er zijn in de winkels veel producten te vinden gelabeld met ‘koolhydraatarm’. Zijn die ook echt koolhydraatarm? Vaak zijn dit bekende ‘dieet’ merken of worden broden gelabeld met ‘koolhydraatarm’ terwijl ze dat in werkelijkheid niet...
door Madelon | mei 17, 2020 | Kennisbank, Madelon Schrijft |
Vrijwel alle dames die ik coach hebben een fors magnesium tekort met daarbij horende klachten. In mijn artikel over de noodzaak van elektrolyten tijdens keto/kha heb je al kunnen lezen dat niet aanvullen geen optie is. Je lichaam heeft dit elektrolyt in de juiste...
door Madelon | mei 7, 2020 | #WaymadiFood, Fusion, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Salade, Vlees, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Wereldkeuken |
Wat doe je met adobo kruiden? Adobo komt van het Spaanse werkwoord ‘adobar’ wat marineren betekent. In de Latijns-Amerikaanse keuken zijn adobo kruiden basiskruiden die in elk keukenkastje staan. Adobo kruiden smaken namelijk heerlijk bij vlees, vis en...
door Madelon | apr 24, 2020 | #WaymadiFood, Fusion, Groente, Koolhydraatarm en Keto, Vegetarisch, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Wereldkeuken |
Dit zijn recepten die ik uit de losse pols bedenk tijdens het koken en waar ik achteraf blij ben dat ik de verhoudingen tussendoor op heb geschreven. Deze Thaise saus was me toch lekker! Ik at er kipdrums uit de Airfryer bij en had een heerlijke maaltijd. Ik grijp in...
door Madelon | apr 17, 2020 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vis |
Sushi in de keto lifestyle, hoe doe je dat Madelon? Ik ben een sushi addict. Zet mij maar neer in een all you can eat restaurant en het eerste waar ik naar zoek is…de sushi. Nu eet ik voornamelijk sashimi. Zelf verse zalm halen en combineren met sojasaus en...
door Madelon | apr 10, 2020 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Zoet |
Ik geef maar gelijk een waarschuwing. Deze keto lemon bars zijn zo lekker dat je echt moet portioneren. Ze zijn goed in te vriezen dus met deze batch heb je gelijk een voorraadje liggen. Ze smaken als the real deal koolhydraatrijke versie en komen qua structuur ook...
door Madelon | apr 5, 2020 | Etherische oliën, Gezondheid, Madelon Schrijft, Verzorging |
Okay let’s talk the oil talk. Ik heb al veel geschreven over mijn groeiproces waarbij ik mezelf en mijn behoeften telkens beter leer kennen. Etherische oliën: zelfzorg uit de natuur Een paar jaar geleden besloot ik een keuze van zelfzorg te maken. Ik kocht een doos...
door Madelon | feb 25, 2020 | #WaymadiFood, Fusion, Groente, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Vis, Vrij van, Vrij van gluten, Wereldkeuken |
Zou ik dan toch mijn afkeer voor de structuur van quiche overwonnen hebben? Al sinds ik klein ben kan ik quiche niet echt waarderen. Mijn man daarentegen is er gek op. Aan mij dus de uitdaging om een quiche te maken die we beiden lekker vinden en ook nog een keto...
door Madelon | jan 25, 2020 | #WaymadiFood, Fusion, Groente, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vegetarisch, Vrij van, Vrij van gluten |
Champignons in een luxe jasje! De spinazie roomsaus met gorgonzola en pijnboompitten is echt heerlijk. Spinazie zie je niet zo heel vaak op Waymadi voorbijkomen. Ik vind het heerlijk, maar ik reageer er niet altijd even goed op. Toen een van mijn coachees mij vroeg om...