door Madelon | jun 22, 2019 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Koolhydraatarm/Keto Dagmenu, Madelon Schrijft |
De keto dagmenu’s geven je ook gelijk een kijkje in hoe ik eet en uiteraard geef ik je mijn recepten. Mijn recepten zijn uiteraard voor meerdere porties. Je kan de dagmenu’s dus meerdere keren toepassen in een week of je gezin wat niet kha/keto eet mee laten...
door Madelon | jun 21, 2019 | #WaymadiFood, Kinderen, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vrij van, Vrij van gluten, Zoet |
Lekker simpele keto amandelkoekjes met walnoot die je in een half uur klaar hebt. Wat heb je nodig 250 gram (fijn) amandelmeel1 large ei100 gram grasboter in blokjes2 eetlepels Greensweet syrup gold + extrasnuf zeezout1 dopje vanille extract50 gram Greensweet...
door Madelon | jun 20, 2019 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Koolhydraatarm/Keto Dagmenu, Madelon Schrijft, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose |
Een dagmenu waarbij je intermittent fasting toepast. Ik eet dan niet vanaf 18.00 uur de vorige dag en begin rond 12.00 uur ‘s middags met eten. Mijn eetraam is dus van 12.00 tot 18.00 uur. Uiteraard drink je tijdens intermittent fasting wel thee, koffie, water,...
door Madelon | jun 19, 2019 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Salade, Vlees |
Deze salade is het makkelijkste te maken als je leftovers hebt van de vorige dag. Ik had gegrilde kippendij over en besloot er een maaltijdsalade van te maken. De kippendij kun je kruiden met mijn homemade kipkruiden of gebruik mijn recept voor gegrilde kippendij....
door Madelon | jun 18, 2019 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vlees, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose |
Gegrilde kippendij vind ik ideaal om te maken. Het is snel klaar en overheerlijk. Je kan mijn homemade kipkruiden gebruiken of de marinade uit dit recept gebruiken. Pas het gerust naar je eigen smaak aan. Op de foto hierboven at ik er een salade bij met mayonaise....
door Madelon | jun 17, 2019 | #WaymadiFood, Groente, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vlees, Vrij van, Vrij van gluten |
Kalkoendij met snijbonen is heb je in 20 minuten op tafel staan en kun je ook als als foodprep maken. Heel vaak maak ik simpele recepten die ik vergeet uit te werken op Waymadi.nl. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik gebruik het liefst een koekenpan die je goed...
door Madelon | jun 16, 2019 | #WaymadiFood, Koolhydraatarm en Keto, Koolhydraatarm/Keto Dagmenu, Madelon Schrijft |
Keto dagmenu’s. Ik maak ze al maanden voor mezelf maar was nog niet aan uitwerken voor Waymadi.nl toegekomen. Pinky promise dat ik er flink wat online ga zetten, want ze geven meer overzicht dan de weekmenu’s vind ik zelf. De keto dagmenu’s geven je...
door Madelon | jun 15, 2019 | #WaymadiFood, Kinderen, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Ontbijt & Lunch, Snacks en hapjes, Vegetarisch, Voorraadkast, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Zoet |
Het resultaat van een paar maanden spelen met verhoudingen van keto granola en kruiden. Het geheim? Citroensap maakt het af. Het recept maakt ongeveer 650 gram chunky keto granola. Dat zijn 13 porties van 50 gram. Bewaar het in een grote glazen luchtdichte pot op een...
door Madelon | mei 27, 2019 | #WaymadiFood, Arabisch, Groente, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Ramadan, Vegetarisch, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Wereldkeuken |
Een variatie op de Egyptische shakshuka die ik deze Ramadan al meerdere keren op tafel heb gezet. De gebakken aubergine geeft zoveel smaak aan het gerecht dat dit echt onze favoriet is geworden. Voor mij is dit een complete maaltijd die ik lekker met een lepel...
door Madelon | mei 4, 2019 | #WaymadiFood, Gezondheid, Islam, Kennisbank, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Ramadan |
Hoe zit het nou met de Ramadan en ketogeen eten? Wanneer je intermittent fasting toepast ben je aan het watervasten. Je drinkt immers wel. De Ramadan is droogvasten. Geen eten en geen drinken. Omdat de tijden kort zijn om te eten en te drinken is het belangrijk te...
door Madelon | mei 4, 2019 | #WaymadiFood, Islam, Kennisbank, Koolhydraatarm en Keto, Ramadan |
De keto Ramadan! De meest gestelde vraag in de Lekker halal eten koolhydraatarm en keto groep is ‘Wat doe je met de dadels om het vasten te verbreken?’. Want de sunnah is om het vasten te verbreken met dadels en water. Sunnah is het volgen van de manier...
door Madelon | mei 3, 2019 | #WaymadiFood, Groente, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Ontbijt & Lunch, Ramadan, Vegetarisch, Zoet |
Bloemkoolpap is een van die gerechten waarbij ik een jaar geleden je keihard had uitgelachen als je me had gezegd dat ik het zou eten. Wat ketogeen eten wel niet met je smaakpapillen doet haha, want serieus, ik vind bloemkoolpap heerlijk. Mijn eerste gedachte was, zou...
door Madelon | mrt 14, 2019 | #WaymadiFood, Gezondheid, Kennisbank, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Opinie, Voorraadkast |
Foodprep? Foodpreppen of mealprepping is niets anders dan vooruit denken en je maaltijden van te voren klaarmaken en in porties verdelen. Het scheelt je uren aan tijd in de week en maakt een koolhydraatarme lifestyle volhouden plots een makkie. Hoe ik het doe? In dit...
door Madelon | feb 28, 2019 | #WaymadiFood, Foodblogswap, Kinderen, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vegetarisch, Vrij van, Vrij van gluten, Zoet |
Voor de Foodblogswap van februari mocht ik koken van de heerlijke blog van Arieta: Cookingdom.nl! Het was moeilijk kiezen, uiteindelijk heb ik maar een selectie gemaakt van een paar heerlijke recepten en er willekeurig een gekozen. De andere recepten heb ik geparkeerd...
door Madelon | feb 25, 2019 | #WaymadiFood, Bento, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Voorraadkast, Vrij van, Vrij van gluten |
In mijn eerdere recepten voor fatbombs maak ik vaak gebruik van agar agar. Met dit recept voor keto bonbons maak je zelf je chocola met kokosolie. Er zit een lekkere crunch in door de pecannoten. Voor dit recept heb je een vloeibaar zoetmiddel nodig. Gebruik je een...
door Madelon | feb 21, 2019 | #WaymadiFood, Bento, Kinderen, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Vis, Vrij van, Vrij van gluten |
Mijn tonijnpizza wordt al vaak door jullie gemaakt. Je kan met tonijn nog veel meer keto lekkers maken zoals bijvoorbeeld deze tonijn muffins. Het is weer eens wat anders dan vlees of zalm en toch vol met eiwitten en gezonde vetten. Wat ik op Pinterest regelmatig zie...
door Madelon | feb 19, 2019 | #WaymadiFood, Kinderen, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Vrij van, Vrij van gluten, Zoet |
De kunst van het koolhydraatarm zoet bakken begin ik langzaam onder de knie te krijgen. Voor hartige snacks en lekkere maaltijden draai ik mijn hand niet om, maar omdat ik niet echt een zoetekauw ben is dit voor mij veel lastiger. Echter zijn dit echt de lekkerste...
door Madelon | feb 17, 2019 | Gezondheid, Islam, Madelon Schrijft, Reviews, Verzorging |
Zuivere zwarte komijnolie vol onverzadigde vetzuren wordt al eeuwen ingezet bij gezondheidsklachten of als algehele gezondheidsboost. Purezaadolie.nl stuurde mij haar zuivere zwarte komijnolie op ter review. Zwarte komijnolie als voedingssupplement Zwarte komijnolie...
door Madelon | jan 29, 2019 | #WaymadiFood, Groente, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Salade, Vegetarisch, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Wereldkeuken |
Het is weer tijd voor de Foodblogswap van deze maand. De eerste van dit jaar en gelijk een hele smakelijke: Surinaams zuurgoed! Saskia van The Baking Bucketlist heeft een boel lekkers online staan maar mijn oog viel gelijk op het zuurgoed. Ik ben echt gek op...
door Madelon | jan 27, 2019 | #WaymadiFood, Kinderen, Koolhydraatarm en Keto, Madelon Schrijft, Snacks en hapjes, Vegetarisch, Vrij van, Vrij van gluten, Vrij van koemelk, Vrij van lactose, Zoet |
Wanneer ik zin heb ik zoet maak ik keto lekkers. Dit weekend had ik zin in brownies. Die heb ik echt al jaren niet gemaakt dus ik was heel benieuwd hoe de keto versie zou smaken. De keto brownies zijn lekker moist van binnen en een beetje crisp aan de buitenkant,...